Ajankohtaista

angle-left Palautusluukkuja avattu

Monissa PIKI-kirjastoissa palautusluukut on jo avattu

Asiakkaat voivat taas halutessaan palauttaa lainassa olevat aineistot kirjastojen palautusluukkuihin.

Palautuksilla ei kuitenkaan ole kiirettä, sillä kaikkien kirjastojen sulkuaikana erääntyvien lainojen eräpäivät on automaattisesti siirretty sulun jälkeiseen aikaan. Näistä lainoista ei myöskään kerry myöhästymismaksuja.

Tilanne on hyvä tarkistaa kirjastojen sivuilta

Oman PIKI-kirjastosi palautusluukkujen tilanteen voit tarkistaa kirjastosi kotisivuilta tai soittamalla kyseiseen kirjastoon.
Oman kirjastosi yhteystiedot löydät verkkokirjaston Aukiolot ja yhteystiedot -sivulta tai Suomen kirjastohakemistosta.

Huomaathan! Kirjastot ovat yhä kiinni

Vaikka palautusluukut on osin avattu, kirjastot ovat edelleen valtioneuvoston linjauksen mukaisesti vielä suljettuina 1.6.2020 saakka.

Varausten noutomahdollisuus alkanut osassa PIKI-kirjastoja 11.5.

Jo ennen kirjastojen hallittua ja asteittaista avaamista 1.6. alkaen, valtioneuvoston päätöksellä ne voivat voivat aloittaa varatun aineiston lainaamisen.
Tämä ei vielä tarkoita sitä, että asiakkaat pääsevät itsenäisesti kuljeskelemaan kirjastojen tiloissa ja kaikki muut normaalisti käytettävät palvelut olisivat mahdollisia. Kirjastojen muut palvelut  avautuvat laajemmin vasta 1.6.

Seuraa tiedotusta verkkokirjastossa ja kirjastojen verkkosivuilla

PIKI-kirjastot tiedottavat asiasta lisää omilla sivuillaan ja muilla kanavilla heti kun on mahdollista. Kannattaa myös seurata PIKI-verkkokirjaston ajankohtaisia tiedotteita.