Ystäväkirja Ystäväkirja


Ystäväkirjaan kirjoittaa nyt

Anu Holopainen

Anu on nuortenkirjailija ja toimittaja. Hän on tullut tunnetuksi nuorille suunnatuista fantasiakirjasarjoistaan.

Minä olen:Anu Holopainen
Anu Holopainen, kirjailija.

Paras lukemani kirja:
Lempikirjoja on toooooosi monia, ja parhaan nimeäminen riippuu aina päivän fiiliksestä. Tänään vastaan, että paras lukemani kirja on Doris Lessingin Canopus Argossa -sarja.

Paras katsomani elokuva:
Näitäkin on tuhoton määrä :) Saako nimetä tv-sarjan? No, nimeän kuitenkin: Buffy vampyyrintappaja. Mielettömän hienoa hahmonkehitystä ja pitkän kaaren tarinankuljetusta, höystettynä mustalla huumorilla ja girl powerilla.

Paras kuuntelemani levy:
Voi, voi miten vaikeita kysymyksiä...Tässä keväistä järveä katsellessa vastaus on Kate Bushin Aerial.

Inhoan:
Ilkeyttä, epäreiluutta ja kesäkeittoa.

Tykkään:
Luonnosta, eläimistä ja mökkeilystä.

Pahin mokani:
Hmm, valikoimaa riittää tässäkin. Sanotaan nyt ammatillisessa mielessä ehkä se, että aikoinaan lähetin kustantamoille esikoisromaanini käsikirjoituksesta ensimmäistä versiota. Se oli tietenkin täysin keskentekoinen ja varmasti täynnä aivan hulluja mokia, vieläkin nolottaa1

Nukkumaanmenoaikani:
Aika säännöllisesti siinä puolenyön maissa.

Sana tai lause, jota toistelen usein:
Tota niinku.

Terveisiä faneille:
Pus, hali, ihanaa kesää ja paljon laiturilla lukemiskelejä! Toivottavasti työn alla oleva uusi kirjani on teille mieleen :)

Haastan Ystäväkirjaan:
Huippukirjailijan ja ihanan tyypin, Ansu Kivekkään! :)

Kiitos, Anu!

Anu PIKIssä
Anusta PIKIssä

Suositukset

1-3 / 3
760563
Tekijä: Bush, Kate, esittäjä
Vuosi: 2005
Aineistolaji: CD
3794289
Vuosi: 2014
Aineistolaji: DVD

Ystäväkirjassa jo

1-10 / 70

Anu on nuortenkirjailija ja toimittaja. Hän on tullut tunnetuksi nuorille suunnatuista fantasiakirjasarjoistaan.

Vuohensillat tekevät omilla Youtube -kanavillaan koukuttavia videoita, joita jää helposti tuijottamaan, koska niillä näytetään jotain sellaista, mitä kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt. Yhteistyötä on tehty esimerkiksi Yhdysvaltojen Valkoisen talon, kalifornialaisen timanttifirman ja suomalaisen vakuutusyhtiön kanssa.

Rene oli kaveriporukkansa paras pakasteranskalaisten lämmittäjä ja siihen ne kokkailutaidot päättyivätkin. Hänen tavoitteenaan oli oppia kokkaamaan terveellistä ruokaa. Se sai hänet osallistumaan television Katastrofikokki-ohjelmaan ja - voitto tuli! 

Koko Suomi tuntee Miran! Olympiamitalinyrkkeilijämme asuu Nokialla. Hän haastaa meidät nauttimaan liikunnasta!

Olli on pelisuunnittelija ja -ohjelmoija. Paraikaa hän on mukana suunnittelemassa kirjailija H.P. Lovecraftin maailmaan pohjautuvaa peliä "Tesla vs. Lovecraft".

Maria on suomenruotsalainen fantasiakirjailija ja freelancetoimittaja. Hän sai Finlandia Junior -palkinnon kirjastaan Maresi: Punaisen luostarin kronikoita. Nu kan du praktisera din svenska, nämligen Marias svar är på svenska, som är vårt andra inhemska språk.

Nadjan esikoisteos, nuortenromaani Rambo, voitti vuoden 2015 Finlandia Junior -palkinnon. Siitä on tehty näytelmä. Nadjan toinen ammatti on toimintaterapeutti.

Mari on kirjastonhoitaja ja lastenkirjailija. Hänen uusin kirjansa kertoo Emmasta, jonka salainen toive on saada perhe.

Mike on kirjoittanut nuorten ja aikuisten romaaneja, näytelmiä ja roolipeliteoksia. Roolipelitapahtuma Ropecon on lahjoittanut hänelle Kultainen lohikäärme -elämäntyöpalkinnon. 

Elina Rouhiainen kirjoittaa viimeistä osaa jännittävään ja romanttiseen Susiraja-sarjaansa. Kirjoittamisen välissä hän vastasi kysymyksiimme ja saimme hänestä uuden Ystävän.