Nuoret - Jos pidät tästä Nuoret - Jos pidät tästä


Jos pidät rakkaustarinoista

...pidät ehkä seuraavista kirjoista, jotka saattavat saada sydämesi pamppailemaan.

 

Teoksen kansikuvaBourne, Holly: Niin käy vain elokuvissa

”Mitä järkeä oli rakkaudessa ja lupauksissa, jos rakkaus kerran voi vain hypätä yhdestä ihmisestä toiseen sillä lailla?”

Audrey hankkii töitä pienestä elokuvateatterista paetakseen kotona vallitsevaa ahdistavaa ilmapiiriä. Hän on väsynyt katsomaan ja tukemaan ailahtelevaa äitiään, joka vielä vuosien jälkeen suree Audreyn isän häipymistä. Isänkin tempaukset aiheuttavat jatkuvasti pettymyksiä. Ja onhan hänellä omatkin ongelmansa. Hän on juuri eronnut poikaystävästään Milosta, joka jätti hänet pahimmalla mahdollisimmalla hetkellä ja nyt tällä on jo uusi tyttöystävä. Audrey on myös eristäytynyt ystävistään. Ei ole siis ihme, että Audrey vihaa rakkauselokuvia, koska ne antavat täysin vääränlaisen kuvan rakkaudesta. Elokuvateatterissa Audrey tutustuu Harryyn ja vastoin muiden varoituksia, ja omaa päätöstä olla erossa pojista, hän rakastuu. Samalla hän pääsee Harryn ohjaaman zombie-elokuvan pääosaan näyttelemään miehiä vihaavaa zombiemorsianta.

Teoksen kansikuvaJohnson, Green & Myracle: Let it snow-kolme talvista rakkaustarinaa

”Kolme toisiinsa lomittuvaa riemukasta ja romanttista tarinaa täynnä lunta ja unohtumattomia suudelmia.”

Gracetownin pikkukaupunki on jouluaattona joutunut lumimyräkän kouriin. Jubilee Douglas lähetetään jouluksi isovanhemmilleen vanhempien joutuessa putkaan ostoshässäkän takia. Kun Gracetownin laitamilla juna juuttuu lumeen, päättää Jubilee hypätä kyydistä ja suuntaa kohti Waffle Housea. Siellä hän tapaa Stuartin, joka auttaa häntä näkemään suhteensa täydelliseen poikaystävään Noahiin uusin silmin. Joulupäivänä ystävykset JP, Hertta ja Tobin katsovat James Bond-maratonia, kun kuulevat, että Waffle Housessa tapahtuu. He päättävät uhmata luonnonlakeja ja lähtevät seikkailemaan autolla lumimyräkkään. Vaiherikkaan matkan aikana Tobin ja Hertta selvittelevät tunteitaan. Samaan aikaan toisaalla Addie suree eroaan Jebistä, jota oli pettänyt suudellessaan toisen pojan kanssa. Addien elämä tuntuu olevan toistuvien draamojen näyttämö ja pyörivän vain Addien itsensä ympärillä. Kun hän unohtaa hakea teekuppipossun eläinkaupasta ystävänsä puolesta, saa hän mahdollisuuden todistaa, että osaa olla myös epäitsekäs. Pystyykö hän korjaamaan välinsä ystäviensä ja myös Jebin kanssa?

Teoksen kansikuvaNiemi, Juuli: Et kävele yksin

"Hän on elossa ja viisitoista ja hänellä on jotain mitä kenelläkään ei ole koskaan ollut aiemmin, tämän pojan kädet ympärillään ja silmät kiinni taivaassaan."

Ada on kiltti ja hiljainen tyttö. Hän rakastuu Egzoniin, jonka perhe on kotoisin Kosovosta. Nuorten taustat ovat hyvin erilaiset, mutta nuoruus epävarmuuksineen on samanlaista ja molemmilta löytyy kipeitä asioita, joista ei puhuta. Nuorten rakkaus on hullaantumista, syvää ja kiihkeää, jolloin kaikki muu ympäriltä unohtuu. Se on myös vierasta ja pelottavaakin. Kun Ada alkaa kapinoida, eikä taitelija-äiti enää tahdo pärjätä tyttönsä kanssa, lähetetään Ada enon hoiteisiin maalle. Ero ei tee nuorten suhteelle hyvää ja salaisuudet painavat Egzonin mieltä. Miten käy nuorten palavalle rakkaudelle, kun otetaan liian suuria askeleita ja aivan liian nopeasti?

Kirjan kansikuvaHan, Jenny: Pojille, joita joskus rakastin

"Rakkaus on pelottavaa: se muuttuu, se voi hävitä. Sitä vaaraa ei voi välttää"

Lara Jean asuu yhdessä isänsä ja kahden siskonsa kanssa, sillä tyttöjen äiti on kuollut kuusi vuotta aikaisemmin. Lara Jeanille tärkein muisto äidistä on hatturasia, jossa hän säilyttää kirjoittamiaan rakkauskirjeitä. Näitä kirjeitä ei kuitenkaan ole tarkoitettu luettaviksi, vaan niissä jätetään jäähyväiset, kun Lara Jean ei halua enää olla rakastunut. Jollain hassulla tavalla rakkauskirjeet päätyvät kohteilleen. Ja yksi pojista, Josh, sattuu olemaan isosiskon Margotin poikaystävä tai oikeastaan exä. Korjatakseen vääryydet Lara Jean päättää komean Peter Kavinskyn (niin ikään on yksi Lara Jeanin rakkauksista) kanssa esittää seurustelevansa. Molemmat kuvittelevat voittavansa tässä diilissä: Lara Jean yrittää uskotella Joshille, ettei ole tähän rakastunut ja Peter yrittää saada ex tyttöystävänsä takaisin. Asiat eivät kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan ja suhdesoppa on valmis.

Kirjan kansikuvaAlbertalli, Becky: Sydänsurujen kääntöpuoli

”Jokaiseen suhteeseen mahtuu miljoona eri suhdetta.”

Molly on ihastunut ainakin 26 kertaa, mutta ei ole koskaan käynyt treffeillä, saati suudellut ketään. Molly on hyvin epävarma itsestään ja vertaa itseään kaksoissiskoonsa Cassieen, joka on täysin hänen vastakohta. Molly on lihava, sosiaalisesti kömpelö ja pitää pojista, kun taas Cassie laiha, upea ja pitää tytöistä. Eräänä iltana siskokset tutustuvat ihanaan Minaan, jonka seurassa Cassie alkaa viihtyä enemmänkin. Tytöt alkavat patistaa Mollya yhteen hipsteri-Willin kanssa, mikä ärsyttää Mollya. Onhan Will komea ja hyvä poikakaveriehdokas, mutta luultavasti vain satuttaisi häntä. Toisaalta Mollyn ajatukset palaavat toistuvasti työpaikan Reidiin, joka on omalla nörttimäisellä tavalla aika söpö. Kun Cassie alkaa seurustelemaan Minan kanssa, alkaa siskosten läheiset välit rakoilla. Cassie ei nyt kerrokaan suhteestaan yhtä avoimesti kuin aikaisemmin ja Molly kokee itsensä ulkopuoliseksi.

 

Kirjoittanut: Riina Savikko, Tampereen kaupunginkirjasto 12/2019

Suositellut teokset

1-5 / 5
4325917
Kirja:Sydänsurujen kääntöpuoli:2019
Tekijä: Albertalli, Becky, kirjoittaja
Vuosi: 2019
Aineistolaji: Kirja
4434519
Kirja:Niin käy vain elokuvissa:2019
Tekijä: Bourne, Holly, kirjoittaja
Vuosi: 2019
Aineistolaji: Kirja
4293272
Kirja:Pojille, joita joskus rakastin:2018
Tekijä: Han, Jenny, kirjoittaja
Vuosi: 2018
Aineistolaji: Kirja
3881521
Kirja:Let it snow : kolme talvista rakkaustarinaa:2016
Vuosi: 2016
Aineistolaji: Kirja
4123684
Kirja:Et kävele yksin:2017:[Uusi painos]
Tekijä: Niemi, Juuli, kirjoittaja
Vuosi: 2017
Aineistolaji: Kirja

Pidätkö näistä?

1-5 / 5

Jos pidät rakkaustarinoista

...pidät ehkä seuraavista kirjoista, jotka saattavat saada sydämesi pamppailemaan.

Luotu: 18.11.2019

Jos pidät pelaamisesta...

Jos pidät pelaamisesta, niin..

Luotu: 29.10.2019

Jos pidät Maze Runnerista...

...saatat pitää seuraavista kirjasarjoista, joissa pojat kasvavat altavastaajan asemasta sankareiksi, täyttävät kohtalonsa ja taistelevat pahuutta vastaan.

 

Luotu: 21.9.2019

Jos pidät Linnunradan käsikirjasta, niin...

Jos pidät kirjasta Linnunradan käsikirja liftareille, voisit pitää myös näistä sekopäisistä seikkailuista.

Luotu: 16.1.2012

Jos pidät Meyerin Twilight-sarjasta

Ovatko Stephenie Meyerin Twilight-sarjan kirjat suosikkejasi. Saatat pitää myös näistä sarjoista.

Luotu: 19.10.2011