Suosituksia Suosituksia


Suosituksia

Lisää tätä!

On aina harmillista, kun hyvä kirja loppuu kesken. Silloin joutuu luopumaan sen tunnelmallisesta maailmasta ja kiinnostavista henkilöistä. Tällaista tuskaa voi hieman lievittää ja siirtää lukemalla kirjasarjoja, joista osassa iloa riittää kymmenenkin kirjan verran!

Noël, Alyson : Punaiset tulppaanit

Teoksen kansikuvaEver voisi olla vielä iloinen ja suosittu cheerleader, ellei hänen koko perheensä olisi kuollut auto-onnettomuudessa. Jotta järkytys olisi täydellinen, hän huomasi oppineensa lukemaan ihmisten ajatuksia sekä kykenevänsä havaitsemaan värikkäitä auroja, jotka paljastavat lähistöllä olevien tunnetilat. Myös pikkusiskon haamu käy välillä kylässä, mutta siitäkin huolimatta hänen on jatkettava opintojaan. Uudessa koulussa kykyjensä piinaama Ever ei edes yritä päästä piireihin, vaan pukeutuu huppareihin ja luukuttaa raskasta musiikkia kuulokkeistaan. Kaikkien suosittujen kaunottarien harmiksi komea ja mystinen Damen iskee silmänsä tähän alhaiseen hylkiöön. Jos kaipaat Twilight-henkistä draamaa ja yliluonnollisia ilmiöitä koulun käytävillä, kokeile Kuolemattomat-sarjaa.

"Ja mä tiedän että tätä on vaikea uskoa, koska Damen on niin makee ja seksikäs ja hottis ja tulikuumaa kamaa ja miksi kaikeksi sä sitä nyt kutsutkin. Mutta totuus on että mä en pidä Damen Augustesta enkä keksi mitään muutakaan tapaa, millä sanoisin tämän."

Holopainen, Anu : Welman tytöt

Teoksen kansikuvaSyysmaassa ei ole onnenpotku syntyä tytöksi. Heitä halveksitaan ja vähätellään, eikä siellä monenkaan naisen ole edes annettu oppia lukemaan. Poikalasten synnyttäjiksi ja taloudenhoitajiksi he sentään kelpaavat, mutta eivät juuri muuhun. Adaira on 17-vuotias nuori nainen, jonka hänen isänsä on omaa uraansa edistääkseen päättänyt naittaa kuvottavalle vanhalle äijälle. Tilanne näyttää pahalta, mutta Adeira muuttaa kohtaloaan liittymällä kapinallisten naisten muodostamaan rosvojoukkoon, joka ei pelkää tarttua miekkoihin tai käyttää housuja. Tasa-arvoisemmasta maailmasta haaveileva joukko palvoo Villipihlaja-jumalatarta, eivätkä he ole ainoita. Kuinka kauan kapina voi sitten jatkua? Melko kauan, sillä tämä fantasiasarja on kuusiosainen.

"Harva joukkotuho on täydellinen, vaikka se sellaiselta ehkä tuntuukin niistä, jotka ovat tuhon uhreja. Jäihän villi pihlajapuukin henkiin, vaikka niitä hakattiin tuhansittain. Kukaan ei pysty ampumaan jokaista rastasta ja tilheä, joka on syönyt pihlajansiemeniä, eikä kitkemään jokaista pikkuruista taimea, joka piileskelee mustikanvarpujen ja saniaisten kätkössä."

Scarrow, Alex : Time Riders

Teoksen kansikuvaMenneet eivät ole menneitä, jos käytössä on aikakone. Historian muuttuessa myös tulevaisuus muuttuu, eivätkä nämä muutokset ole kovin helposti ennakoitavissa. Jotta historia ei täysin turmeltuisi kaiken maailman sekopäiden toteuttaessa haaveitaan, on väärinkäytöksiä estämään perustettu erittäin salainen järjestö. Kolme eri aikakausilla elänyttä nuorta "pääsee" näihin hommiin, kun heidän täytyy valita oman karmean kuolemansa ja salaperäisen miehen työtarjouksen väliltä. Ryhmään kuuluu myös kloonattu muskelimies Bob, jonka aivoina toimii edistynyt pieni tietokone. Ryhmän ensimmäinen haaste on estää Hitleriä saamasta käsiinsä vähän turhan edistyneitä leluja. Sarjan kolme ensimmäistä osaa on suomennettu. Se sopii vaihtoehtohistorioista sekä pelottavista ja melko raaoistakin kirjoista tykkääville lukijoille.

""Te toimitte eräänlaisena poliisina", Foster selitti. "Valvotte aikaa. Estätte uhkaavat tunkeutumiset tulevaisuudesta, yritykset muuttaa menneisyyttä.""

Oliver, Lauren : Delirium : rakkaus on harhaa

Teoksen kansikuvaMaailmassa väijyy kamala sairaus nimeltään 'amor deliria nervosa'. Tartunta aiheuttaa kantajassaan muun muassa suun kuivumista, päättelykyvyn alenemista ja todellisuuden hämärtymistä. Tauti tunnetaan arkisemmin nimellä 'rakkaus', ja vallanpitäjät haluavat päästä siitä eroon. Nuori voidaan onneksi parantaa kirurgialla, kunhan hän vain selviää täysi-ikäiseksi asti. Tämän jälkeen elämä on hienoa, kun viisaat arvioitsijat valitsevat nuorelle opiskelupaikan, harrastukset ja puolisonkin. 17-vuotias Lena odottaa jo innokkaasti proseduuria, mutta suunnitelmat menevät uusiksi hänen törmättyään vastarintaliikkeeseen kuuluvaan Alexiin. Alex saa hänet tajuamaan kuinka vinksahtaneessa maailmassa hän elääkään, ja mistä kaikesta inhimillisestä hän leikkauspöydälle joutuessaan joutuisi luopumaan. Delirium on trilogian avausosa.

"Vaarallisimpia sairauksia ovat ne, jotka saavat meidät uskomaan että olemme terveitä."

Cast, P. C. : Merkitty

Teoksen kansikuvaIhmiset ovat tietoisia keskuudessaan elävistä vampyyreista, joihin he ovat pelostaan ja inhostaan huolimatta tottuneet. Kun ihminen merkitään, ilmestyy hänen otsaansa kuunsirpin muotoinen symboli, joka enteilee muutosta vampyyriksi. Se ei tapahdu hetkessä, vaan merkittyjen on asuttava ja opiskeltava Yön talossa neljä vuotta. Tuona aikana merkitystä tulee joko vampyyri tai sitten muutos tappaa hänet kokonaan. 16-vuotias Zoey saa kauhukseen sirpin otsaansa erään koulupäivän päätteeksi. Se on hieman erilainen kuin muilla tulokkailla, mikä pistää huhumyllyn heti liikkeelle ja saa koulua hallitsevan pahiksen varpailleen. Kaikista muutoksista huolimatta Zoeyn poikahuolet eivät katoa minnekään ja Yön talo muistuttaa monin tavoin tavallista kouluelämää ihmissuhdesotkuineen päivineen. Sarjassa on peräti 12:n osan verran kepeää luettavaa.

"Heidän katseensa viipyilivät selvästi kiinnostuneina merkistäni. Hienoa. Aloitin siis uuden elämäni poikkeavana, mikä sopi kuvioon aivan yhtä paljon kuin otti aivoon."

Kirjoittanut: Sampo Koivula, Vilppulan kirjasto, 7/2017

Jutun teokset

1-5 / 15
3193816
Kirja:Varjojen maa:2012
Tekijä: Noël, Alyson
3081764
Kirja:Valittu:2011
Tekijä: Cast, P. C
3556454
Kirja:Tuomiopäivän koodi:2014
Tekijä: Scarrow, Alex, kirjoittaja
3413351
Kirja:Time riders:2013
Tekijä: Scarrow, Alex
754646
Kirja:Syysmaa. 3, Viinikauppias:2005
Tekijä: Holopainen, Anu

Uusimmat

1-5 / 10

Ihmisten ja jumalien maailmojen ei tarvitse olla kauhean erilaisia. Hyvä esimerkki tästä löytyy keskiajan Skandinaviasta, jossa jumalat näyttivät kuinka hauskaa miekan heiluttaminen voi olla. Viikingit olivat mallioppilaita.

On aina harmillista, kun hyvä kirja loppuu kesken. Silloin joutuu luopumaan sen tunnelmallisesta maailmasta ja kiinnostavista henkilöistä. Tällaista tuskaa voi hieman lievittää ja siirtää lukemalla kirjasarjoja, joista osassa iloa riittää kymmenenkin kirjan verran!

Tänä kesänä kaikki on suurta, äärimmäistä ja överiä. Kirjasto tarjoilee kattauksen aineistoa, jossa mopo karkaa käsistä ja jokin vinksahtaa pois paikoiltaan.

Ruoka on iloinen asia, joten sitä kannattaa opetella tekemään. Itsetehdyissä suolaisissa ja makeissa maistuu aina raaka-aineiden lisäksi ylpeys ja onnistuminen.

Liikunnan aloittamiseen on monta hyvää syytä, joista paras on juuri sinua innostavan lajin löytäminen. Jos maastohiihto saa sinut ihan oikeastikin oksentamaan, ei se tarkoita sitä, että liikunta ei lainkaan sopisi sinulle. Saatat tietämättäsi olla aina ollutkin jalkapalloilija tai frisbeegolffari. Löydä itsesi löytämällä lajisi!