Ajankohtaista Ajankohtaista

Takaisin

Muutoksia PIKI-kirjastojen maksuihin

Myöhästymismaksut

Myöhästymismaksut ovat nousseet PIKI-kirjastoissa 20 snt/kalenteripäivä. Suurimmassa osassa PIKI-kirjastoja uusi maksu astui voimaan  jo vuoden alussa. Myöhästymismaksun nosto ei koske Tampereen kaupunginkirjastoa, jossa myöhästymismaksu on korkeampi eli 25 snt/kalenteripäivä.

Myöhästymismaksu alkaa kertyä heti eräpäivää seuraavasta kalenteripäivästä ja maksua voi kertyä enintään 5 €/laina. Poikkeuksen tekevät PIKI-kirjastojen lasten- ja nuortenosastojen aineistot, jotka ovat  myöhästymismaksuttomia kaikille lainaajille.   

Kaukopalvelumaksut

Kaukopalvelun tilausmaksu yhtenäistettiin PIKI-kirjastoissa vuoden alussa 4 euroon/tilaus. Tämän lisäksi asiakkaat maksavat kaukolainana tulevasta aineistosta lähettävän kirjaston mahdollisesti perimät kustannukset.

Varausmaksut

Uusi kirjastolaki on astunut voimaan vuoden 2017 alusta.  Omaan kirjastoon tehtyjen ja sieltä noudettavien varausten maksut ovat poistuneet. Noutamatta jäävästä varauksesta kirjastot perivät 1 €/kpl.

Seutuvarausmaksuihin ei ole tullut muutoksia. Toiseen PIKI-kirjastoon kohdistuvan ja sieltä kuljetettavan aineiston varausmaksu on 2 €/tilaus.

Katso kaikki maksut Maksut-sivulta