Palvelut tutuiksi

Tutustu PIKI-kirjastojen palveluihin

angle-left Musisoitko itse?
Vinkkejä musiikkiharrastukseen verkkokirjastosta.
Nuori hanuristi soittaa

Musiikkiharrastukseen apua verkkokirjastosta

Korona-aika kotoiluineen on saanut monet aloittamaan tai palaamaan musiikin harrastuksen pariin. Oma kirjastosi ja PIKI-verkkokirjasto auttavat sinua harrastuksessasi monin eri tavoin.

Kirjastot lainaavat myös soittimia!

Ennen oman soittimen hankkimista voit kokeilla kirjastosta lainattavia soittimia. PIKI-kirjastojen kokoelmissa on mm.  mandoliineja, kitaroita, ukuleleja.

Aivan kaikissa PIKI-kirjastoissa ei soittimia ole, pienimmissä ei ollenkaan tai vain muutamia erilaisia. Laajin kokoelma on Tampereen kaupunginkirjastossa.

Vinkkejä lainattavien soittimien etsimiseen

Soittimia voit etsiä kuten muutakin aineistoa asiasanojen avulla. Kirjoita asiasanakenttään sana soittimet ja valitse Rajaa hakutulosta -jaotteluista etsimäsi soitin.

Voit käyttää haussa myös soittimien nimiä: esim. ukulele, kitara, djembe, kellopeli, bongorummut, mandoliini.

Kaikki lainattavat soittimet PIKI-kirjastoissa

Hyvä tietää: soittimien lainaamisessa on kirjastoissa erilaisia toimintatapoja

Teoksen tarkemmista tiedoista kannattaa vielä katsoa tietoja mitä toimintatapoja eri kirjastoilla on soittimien suhteen. Teostiedoissa näkyy joidenkin kirjastojen osalta saatavuus, voiko soitinta varata verkkokirjastossa vaiko vain kirjastossa paikan päällä. Tampereen kaupunginkirjaston lainattavien soittimien kappaleet eivät esimerkiksi näy verkkokirjastossa eikä asiakas voi niitä itse varata varata verkossa. Soittimet ovat herkkiä instrumentteja, joten niitä ei voida kuljettaa  noudettavaksi toisesta kirjastosta.

Soittamisen ja laulamisen kursseja verkossa - Rockway

Rockway on soittamisen ja laulamisen videokursseja sisältävä suomenkielinen verkkopalvelu. Valittavissa on yli 30 eritasoista kurssia aloittelijoista edistyneisiin, ja käytössä on myös metronomi ja viritin sekä mahdollisuus äänittää omaa harjoittelua. Käytössä kaikilla PIKI-kirjastojen kirjastokorteilla.

Lisätietoa palvelusta

Videokursseja on tarjolla mm. seuraavista aihepiireistä: biisin teko, kitara, basso, rummut, koskettimet, ukulele ja laulu. Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. Jos haluamasi kurssi on jo lainassa, voit varata sen.

Musisoi itse -sivu: juttuja eri soittimista aloittelijoille

Maaliskuussa Musiikki-sivuille julkaistiin kooste Pirkanmaan musiikkiopistoista.

Verkkokirjastossa on myös kokonainen sivu Musisoi itse, jonne on kerätty teossuosituksia soiton harrastuksen tukemiseksi.

Sivulla on esittelyjä mm. seuraavista aiheista: laulu,huilu, klarinetti, pasuuna,trumpetti,lyömäsoittimet, huuliharppu, piano, musiikin teoria.

Musisoi itse -sivulle

Kysy kirjastosta

Kirjastolaiset auttavat nuottien, oppaiden ja muun musiikkiaineiston etsimisessä. Kysy siis omasta kirjastostasi.

Kuvituskuva: Designed by Freepik