Musiikki Musiikki

SWR - superorkesteri vierailee Tampereella

SWR on saksalainen sinfoniaorkesteri, kotimaassaan ”superorkesteriksi” nimetty kokoonpano, joka syntyi 2016, kun perinteikkäät Stuttgartin sekä Freiburgin ja Baden-Badenin radio-orkesterit yhdistyivät. SWR-sinfoniaorkesterissa elää historiallinen ja vahva keskieurooppalainen orkesteriperinne. Ensimmäisellä kaudellaan orkesteri on kiertänyt ahkerasti Euroopassa ja nyt 15.5.17 on vuorossa Tampere, ainoana Suomessa.

Sol Gabeta - sellotähti

SRW sinfoniaorkesterin solistina vierailee tämänhetken nimekkäin sellisti argentiinalaissyntyinen Sol Gabeta. Hän on nuoresta iästään huolimatta (s.1981) lukuisia palkintoja voittanut sellotaiteilija. Sol Gabeta on esiintynyt maailmanlaajuisesti esim. Los Angelesin ja Lontoon filharmonikkojen sekä useiden saksalaisorkestereiden mm. Berliinin ja Münchenin filharmonikkojen solistina. Sol Gabeta on aloittanut sellonsoiton neljävuotiaana ja voittanut ensimmäisen kilpailunsa kymmenenvuotiaana. Hän soittaa Giovanni Battista Guasigninin valmistamaa selloa vuodelta 1759.

Suuri maestro Vasili Sinaiski ja ohjelmisto

Kapelimestarina SWR sinfonaorkesteria Tampereella johtaa tämänhetken tunnetuimpiin venäläiskapellimestareihin lukeutuva Vasili Sinaiski (s. 1947). Hän vierailee säännöllisesti maailman tunnetuimpien sinfoniaorkestereiden vieraana. Sinaiski on venäläisen kapellimestaritradition vankka jatkaja ja on ollut legendaarisen Ilja Musinin oppilas.

Tampere-talon konsertissa sellisti Sol Gabeta tulkitsee Edward Elgarin upean, rakastetun sellokonserton e-molli, op 85. Sellokonsertto on Elgarin tunnetuimpia ja viimeisimipiä orkesteriteoksia, sävelletty v.1919, ensimmäisen maailmansodan jälkitunnelmissa, haikeana hyvästijättönä vanhalle maailmalle.

Konsertissa kuullaan lisäksi Zoltán Kodályn Galantalaiset tanssit ja Johannes Brahmsin Sinfonia nro 3 f-molli op 90.

Katso video arvontalomakkeen jälkeen:
Videomakupala, jossa digitaalisin efektein maustettu katkelma Elgarin sellokonsertosta, solistina Sol Gabeta.

Lippuarvonta

Nyt sinulla on mahdollisuus päästä kuulemaan SWR superorkesteria, sillä PIKI-verkkokirjasto arpoo kaksi lippua SWR-konserttiin Tampere-talossa 15.5. olevaan konserttiin. Liput arvontaan on lahjoittanut Tampere-talo. Osallistu arvontaan alla olevalla lomakkeella 8.5. klo 9. mennessä.

Osallistu arvontaan

Sol Gabetta Sol Gabetta

Lainatuimmat levyt

Maaliskuu 2017
1-5 / 9
CD:Blackstar:2015
Tekijä: Bowie, David, esittäjä
CD:Sinun naisesi:2016
Tekijä: Koo, Kaija, esittäjä
CD:Surusilmäinen kauneus:2016
Tekijä: Kilpeläinen, Tuure, esittäjä

E-musiikkia E-musiikkia

Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla. Palveluiden yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajattu, joten muistathan kirjautua ulos palvelusta.

Soittamisen ja laulamisen verkkokursseja. Käytössä Tampereen, Akaan, Kangasalan, Mänttä-Vilppulan, Oriveden, Pirkkalan, Pälkäneen, Sastamalan, Virtain ja Ylöjärven kirjastokorteilla.