Musiikki Musiikki

Viulurakennuksen esittelyä Sastamalassa

Sastamalassa viulunrakennusharrastuksella on vuosikymmenten perinteet. Tätä nykyä rakentamisessa käytetään ammattilaispiireistä omaksuttua uutta teknologiaa, ja paikkakunnan viulut ovat niittäneet mainetta myös laajemmin.

Viulunrakennus kirjastossa -tapahtuma Sastamalan pääkirjastossa 21.8. - 13.9.2017 pitää sisällään näyttelyitä, yleisöluentoja ja elävää musiikkia.

Viulunrakennuksessa käytettyjä työmenetelmiä, työkaluja ja viulun rakenteita esittelevän esinenäyttelyn on koonnut Sastamalan opiston viulunrakennuksen opettaja Matti Värelä. Lisäksi nähtävillä on valokuvaaja Nina Dannertin kuvaama katsaus viulunrakennukseen. Sastamalan musiikkiopiston viulistit konsertoivat  teemaan liittyen 28.8. klo. 18, ja viulunrakentaja Matti Rantee esittää viulunrakennus-työnäytteen 6.9. klo. 15-19.

Tapahtuman päättää viulutaiteilija Simo Vuoriston yleisöluento ’Mikä tekee viulusta hyvän’ 13.9. klo. 17. Simo Vuoristo on esiintynyt useimpien suomalaisten orkestereiden solistina. Hän on konsertoinut eri puolilla kotimaata omin konsertein ja kamarimuusikkona sekä jonkin verran myös maamme rajojen ulkopuolella.

Soitinten rakentaminen Suosituksia-sivulta

Kirjoittanut: Marko Aho, Sastamalan kirjasto 8/2017

Lainatuimmat levyt

Heinäkuu 2017
1-5 / 10
CD:Vesala:2016
Tekijä: Vesala, esittäjä
CD:Sinä olet kaunis:2016
Tekijä: Teräsniska, Suvi, esittäjä
CD:Haista... Popeda:2017
Tekijä: Popeda, esittäjä
CD:Dumarillumarei:2017
Tekijä: Nurmio, Tuomari, esittäjä
CD:45 v. juhlalevy : 40 kaikkien aikojen suurinta hittiä:2015
Tekijä: Matti & Teppo, esittäjä

E-musiikkia E-musiikkia

Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla. Palveluiden yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajattu, joten muistathan kirjautua ulos palvelusta.

Rockway

Soittamisen ja laulamisen verkkokursseja. Käytössä Tampereen, Akaan, Kangasalan, Mänttä-Vilppulan, Oriveden, Pirkkalan, Pälkäneen, Sastamalan, Virtain ja Ylöjärven kirjastokorteilla.