Santtu-Matias Rouvali, kuva: Tampere Filharmonia

Musiikki

Tampere Filharmonia

Metso STUDIO esittää: Tampere Filharmonia: suurten sinfonioiden ja suomalaisuuden juhlaa

Tampere Filharmonia ei ole kuluvan vuoden aikana päässyt esiintymään yleisöille Tampere-talossa. Orkesteri soitti keväällä ilmaisia verkkokonsertteja, jotka ovat edelleen katsottavissa Tampere Filharmonian YouTube-kanavalla kesäkuun loppuun saakka.

”Vallitsevasta tilanteesta huolimatta on ollut hienoa pystyä työskentelemään minulle rakkaan orkesterin kanssa ja tehdä hienoja konserttiohjelmia verkkoon. Yleisön lämmin palaute on osoittanut, etteivät kuulijat ole unohtaneet meitä, ja kaipuu kunnon konsertteihin on kova”, ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali kertoo.

Tampere Filharmonian kauden 2021 - 2022 ohjelma julkistetaan suorassa lähetyksessä tiistaina 18.5. klo 18 Tampereen kaupunginkirjaston YouTube-kanavalla. Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali, kulttuurijohtaja Juha Ahonen ja vt. intendentti Eija Oravuo saapuvat Metso STUDIOon kertomaan orkesterin kuulumisia, ja orkesterin muusikot esiintyvät.

Osallistu arvontaan!

Verkkokirjaston lukijoiden kesken arvotaan Tampere Filharmonian konserttilippuja. Palkintoina on

• kaksi lippua Sirkustarinoita-lastenkonserttiin pe 29.10.2021 klo 18. Kapellimestarina Marzi Nyman. Ikäsuositus 3+.
  • kaksi lippua Itsenäisyyspäivän juhlakonserttiin ma 6.12.2021 klo 15. Kapellimestarina Emilia Hoving, solistina Jaakko Ryhänen. Ohjelmassa Tarkiainen, Wennäkoski, Kokkonen, Sibelius.

Molemmat konsertit ovat Tampere-talon Isossa salissa. Arvottavat liput on lahjoittanut Tampere Filharmonia.

Osallistu arvontaan 14.6.2021 klo 9 mennessä. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Filharmonian lippuarvonta

Biisejä tekemään?

Miten lauluja tehdään?

Oletko aina halunnut tehdä itse laulun, mutta et tiedä mistä aloittaa? Onko pöytälaatikossasi sanoituksia, mutta et osaa säveltää?

Apuvälineet biisintekoon löytyvät kirjastosta. Olitpa harrastelija tai ammattilainen, kitaristi tai kosketinsoittaja, kiinnostavaa lauluntekoon liittyvää kirjallisuutta, soitonoppaita ja Rockway.fi -palvelussa mm. säveltämiseen liittyviä videokursseja löytyy jokaiselle.

Lähestymistapoja lauluntekoon on monenlaisia. Voit aloittaa sointukulusta ja rakentaa sen päälle melodian ja sanoituksen, aloittaa aiheesta ja säveltää sanoille melodian, antaa sanoitustyön kaverin tehtäväksi ja keskittyä itse sävellystyöhön tai toisinpäin. Hyvän soitonoppaan tai vaikkapa lauluntekijän työstä kertovan kirjan avulla pääset sisälle biisinteon maailmaan.

Vinkit biisintekoon kirjastosta

Katso tästä Metson musiikkiosastolaisten tekemä vinkkausvideo parhaista biisinteko-oppaista ja Rockwayn aiheeseen liittyvistä kursseista. Löydät samat suositukset myös Musisoi itse -sivun artikkelista Kirjastosta välineitä lauluntekoon.

Nykyään myös oman musiikin äänittäminen on helppoa. Voit ottaa biisiaihiosi talteen kännykän tallenninsovelluksella ja lainata kirjastosta äänityslaitteen viimeisteltyä versiota varten. Ohjeita äänittämiseen löydät PIKI-verkkokirjaston artikkelista Äänitä itse soittoasi!

E-musiikkia

Naxos palvelut

Naxos Music Library

Naxos Jazz Library

Naxos Video Library

Naxos Music Library World

Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla. Palveluiden yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajattu, joten muistathan kirjautua ulos palvelusta.

Rockway

Rockway sisältää soittamisen ja laulamisen verkkokursseja.
Käytössä  kaikilla PIKI-kirjastokorteilla.

HUOM!