Musiikki Musiikki

TGF- kitaransoiton opetusta kesäkursseilla

Tampere Guitar Festival on jo vuosia tartuttanut kitarakärpästä pirkanmaalaisiin ja suomalaisiin soittajiin, lapsiin ja aikuisiin kitarakurssejensa välityksellä. Yhdessä soittaminen on palkitsevaa ja innostavaa kaikenikäisten mielestä.

Kitarafestivaalien kurssitarjonta on nytkin laaja. On lasten päiväleirejä, jossa soittaminen solahtaa muun lapsille sopivan touhuamisen lomaan. On kitara- ja kamarimusiikkileiri yli 10-vuotiaille klassisen musiikin harrastajille, jolle myös kamarimusiikkiyhtyeet voivat osallistua. Ammattimuusikoille järjestetään mestarikursseja ja pedagogitapaamisia. Kaikki tämä tapahtuu alkukesän valoisina päivinä 4. - 10.6.18 Tampereen maisemissa.

Uusi kitarakilpailu Suomessa

Uutena tapahtumana tänä vuonna Tampereen kitarafestivaaleilla on ensimmäisen kerran järjestettävä
International Classical  Guitar Competition of Finland, 6.-9.6.2018. Kyseessä on kansainvälinen kilpailu, kaikki tieto ja säännöt ovat saatavilla ainoastaan englannin kielellä.

Kilpailu on osa EU:n Luova Eurooppa-ohjelman tukemaa EuroStrings - hanketta 2017 - 2021, jossa 14 eri maan kitarafestivaalit tekevät yhteistyötä ja verkostoituvat ja näin parantavat tulevaisuuden kitarataiteilijoiden toimintamahdollisuuksia. Mahdollisuus kansainväliseen uraan voi tulla siis melkein kotiovelle.

Suomen vuoden 2018 kilpailu, kuten koko TGF 2018, on omistettu kuubalaiselle säveltäjä-kapellimestari-kitaristi Leo Brouwerille. Maestro Brouver johtaa ja harjoituttaa Tampereella myös tämän vuoden erikoisprojektin, kansainvälisen kitaraorkesterin. Mukaan ovat tervetulleita kaikki klassisen kitaransoiton ammattilaiset, ammattiopiskelijat ja edistyneet musiikkiopistolaiset.

Jos et tunne itseäsi kitarataituriksi, mutta nautit kuunnella kitaransoittoa, niin nyt on hyvä tilaisuus tähän harrastukseen. Voit käydä kuuntelemassa kitarafestivaalien kilpailusuorituksia tai järjestetyissä konserteissa mm. Midnight sun guitar cruise- kitararistelyllä Pyhäjärvellä.

Lippuarvonta on päättynyt

PIKI-verkkokirjastossa oli lippuarvonta, jossa oli mahdollisuus voittaa kaksi viikonloppupassia Tampere Guitar Festivaleille. Kilpailu on päättynyt. Vastauksia tuli 98, voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille osallistuneille ja onnea voittajalle.

Lainatuimmat levyt

Huhtikuu 2018
1-5 / 10
CD:Iskelmägaala. 2018:2018
Vuosi: 2018
CD:Alkuteos:2018
Tekijä: CMX, esittäjä
Vuosi: 2018

E-musiikkia E-musiikkia

Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla. Palveluiden yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajattu, joten muistathan kirjautua ulos palvelusta.

Rockway

Soittamisen ja laulamisen verkkokursseja. Käytössä Tampereen, Akaan, Kangasalan, Mänttä-Vilppulan, Oriveden, Pirkkalan, Pälkäneen, Sastamalan, Valkeakosken, Virtain ja Ylöjärven kirjastokorteilla.