Reipasta ja rentoa elokuuta

Kesä on lopuillaan, koulut alkavat ja illat hämärtyvät vähitellen. Lomalta palatessa aikataulutettuun elämään sopeutuminen voi tuottaa hienoisia vaikeuksia, mutta ei hätää. Musiikki voi auttaa arkeen totuttelussa!

"Mä nousen varhain iltaisin ja nukkumaan käyn aamuisin"

Guardians of the galaxy Awesome mix vol. 2Mitä tehdä, kun aamulla tekisi mieli jäädä vielä nukkumaan ja illalla valvominen on loman aikana jäänyt tavaksi?

Musiikista voi olla apua sekä pirteämmän päivärytmin että unettavan iltarutiinin löytämisessä. Aamulla ajatus ei välttämättä kulje ja kodin ulkopuolelle siirtyminen tuntuu väsyneenä vaikealta. Herättele itsesi lempeästi kuuntelemalla reipasta, mutta pehmeää soul-musiikkia, ja nauti aamiaisella tuoremehun ja kaurapuuron seuraksi annos Marvelin elokuvista tuttuja säveliä. Aamusi pelastaa Guardians of the galaxy : original motion picture soundtrack : awesome mix vol. 1 , jolta kannattaa kuunnella ainakin RedBonen pehmeän rytmikäs Come and get your love. Jos kaipaat aamuusi kunnon voimabiisiä, kokeile Marvin Gayen ikivihreää kappaletta Ain't no mountain high enough.

Hyviä unia

The ultimate lullaby collection

Syksyllä on syytä hieman ryhdistäytyä ja laittaa elämäntavat oikealle tolalle. Vanha kunnon neuvo, "syö hyvin, liiku säännöllisesti ja nuku riittävästi", pätee edelleen, varsinkin, kun energiatasot tahtovat laskea päivien lyhenemisen myötä. Pimeään aikaan voi varustautua laittamalla unirytmin jo valmiiksi kuntoon. Iltojen rauhoittamisessa auttavat kauniit, viipyilevät sävelet taidemusiikin suurilta säveltäjämestareilta. Kuuntele vaikkapa Erik Satien pianoteoksen Gymnopedies ensimmäinen osa, Gymnopedie n:o 1 tai joku muu rentouttava klassikko kokoelmalevyltä The ultimate lullaby collection : beautiful music for bedtime by the world's greatest composers

Reipasta ja rentoa alkusyksyä!

Biisejä tekemään?

Miten lauluja tehdään?

Oletko aina halunnut tehdä itse laulun, mutta et tiedä mistä aloittaa? Onko pöytälaatikossasi sanoituksia, mutta et osaa säveltää?

Apuvälineet biisintekoon löytyvät kirjastosta. Olitpa harrastelija tai ammattilainen, kitaristi tai kosketinsoittaja, kiinnostavaa lauluntekoon liittyvää kirjallisuutta, soitonoppaita ja Rockway.fi -palvelussa mm. säveltämiseen liittyviä videokursseja löytyy jokaiselle.

Lähestymistapoja lauluntekoon on monenlaisia. Voit aloittaa sointukulusta ja rakentaa sen päälle melodian ja sanoituksen, aloittaa aiheesta ja säveltää sanoille melodian, antaa sanoitustyön kaverin tehtäväksi ja keskittyä itse sävellystyöhön tai toisinpäin. Hyvän soitonoppaan tai vaikkapa lauluntekijän työstä kertovan kirjan avulla pääset sisälle biisinteon maailmaan.

Vinkit biisintekoon kirjastosta

Katso tästä Metson musiikkiosastolaisten tekemä vinkkausvideo parhaista biisinteko-oppaista ja Rockwayn aiheeseen liittyvistä kursseista. Löydät samat suositukset myös Musisoi itse -sivun artikkelista Kirjastosta välineitä lauluntekoon.

Nykyään myös oman musiikin äänittäminen on helppoa. Voit ottaa biisiaihiosi talteen kännykän tallenninsovelluksella ja lainata kirjastosta äänityslaitteen viimeisteltyä versiota varten. Ohjeita äänittämiseen löydät PIKI-verkkokirjaston artikkelista Äänitä itse soittoasi!

E-musiikkia

Naxos palvelut

Naxos Music Library

Naxos Jazz Library

Naxos Video Library

Naxos Music Library World

Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla. Palveluiden yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajattu, joten muistathan kirjautua ulos palvelusta.

Rockway

Rockway sisältää soittamisen ja laulamisen verkkokursseja.
Käytössä  kaikilla PIKI-kirjastokorteilla.

HUOM!