Kohtaamisia Kohtaamisia


Petra Poutanen-Hurme

Petra Poutanen-Hurme, kuva Jorma AirolaKuka sinä olet?
Petra Poutanen-Hurme  Tampereella asuva muusikko.

Koska kävit viimeksi kirjastossa - ja miksi?
Tämän hetkiset läheiset suhteeni kirjastoon liittyvät tulevaan levyymme. Sen ympärille on tehty valtava määrä eri alojen taidetta joka nähdään 15.11. alkaen Tampere-talossa!

Mutta Metsoon tulee 20.11. alkaen toinen näyttely samalla kun UTU soittaa Metso LIVE -keikan. Kansitaiteilijamme Jani Rapo teki levymme pohjalta 18 akvarellia, joista taittajamme Maria Atosuo kokosi levyn lopullisen muodon. Nyt nuo 18 musiikista kummunnutta työtä pääsevät itsenäisesti esille.

Kerro lyhyesti aiheesta - Minä ja musiikki?
Noh, aamusta iltaan? ja sitten öisin olen nähnyt esimerkiksi tällaisia näkyjä:

U2 soitti keikkaa kirpputorilla ja solistina vieraili fyysikko Stephen Hawking. Lavalle tulleessaan hän hieman kömpelosti pyörätuolillaan kaatoi kiipparikioskinsa. Bändi päätti kuitenkin aloittaa keikan ja kehotti Stepheniä liittymään mukaan kun laitteet on taas kasassa. Hän alkoi kasata varsin vaikuttavaa settiänsä ja kun hän liitti piuhoja alkoi lavan takaseinässä olevalle skriinille heijastua hänen päänsä sisältö ja ajatuksensa. Mitä enemmän piuhoja, siten enemmän toki näkyi. Komeita kuvioita.

Ja sitten näin, että koko universumi värähtelee D:stä. Siihen todistusaineistona unessa tarjottiin mm. sitä, että kaikki maailman dildot on viritetty D:hen. Joku voisi senkin tutkia.

Mitä musiikkia kuuntelit viimeksi?
Juuri kuuntelin Päivi Hirvosen taiteellisen tohtorintutkintokonserttisarjan otteita YouTubesta ja ihmettelen, miksei Suomessa lähetetä kaikkia tohtorintutkintokonsertteja televisiosta. Ja miksi ylipäätään taiteesta ja kulttuurista uutisoidaan jatkuvasti vähemmän. Taidekokemuksesta näkyvillä on enää 15 tähteä, vaikka se, jos mikä on mittaamaton ja alati laajeneva.

Missä viihdyt parhaiten?
Olen koti-ihminen (takkatuli + kynttilät) kunnes neljän päivän jälkeen uskon, että minulle ei koskaan tapahdu mitään ja on lähdettävä liikkeelle. En tosin ole tainnut olla peräkkäin neljää päivää kotosalla viimeiseen neljään vuoteen. Yleensä viihdyn varsin hyvin siellä missä olen.

Missä olet hyvä?
Olen hyvä tekemään maailman parhaita keittoja ja ylpeilemään niistä.

Olen äärimmäisen sinnikäs älyttömyyksiin asti.

Pystyn toimimaan rauhallisesti kaaoksen keskellä.

Mikä levy kannattaisi ehdottomasti kuunnella?
Joku joskus kysyi, että jos maailmanloppu tulisi nyt, niin mitä haluaisit kuulla viimeisenä. Muotoilin oman viimeisten hetkien hittilistan:

Hanne Hukkelberg: Noah + Break My Body, Björk: Joga, Death Cab for Cutie: Dream Scream, Nick Drake: River Man, Meredith Monk: Kaikenlainen hocketing-kama, The Slits: In the Beginning There Was Rhythm, Laurie Anderson: The Speed of Darkness, Angelite & Huun-Huur-Tu: Fly, Fly My Sadness.

Haluatko sanoa vielä jotakin?
Voi, niin paljon!

Kuva: Jorma Airola

10/2017

Aiemmin kohdattuja

1-10 / 95

Tampereella asuva muusikko, UTU-yhtyeen biisintekijä

Helsinkiläinen räppäri

Oopperalaulaja ja musiikin maisteri.

Ismaila Sané, säveltäjä, pedagogi ja tanssija Lempäälästä

Kuoronjohtaja ja Tampereen Sävelen 2017 taiteellinen johtaja.

Tamperelainen kirjastonhoitaja ja muusikko.

Tamperelainen musiikin ja teatterin sekatyöläinen, joka kävi työkokeilussa Metson musiikki ja lehdet -osastolla.

Tamperelainen sarjakuva- ja kuvataiteilija, joka teki Kirjastolevyn kannet.

Metson musiikkiosaston kirjastonhoitaja

Tamperelainen muusikko, Kirjastolevyn ideoija.