Kohtaamisia Kohtaamisia


Kalle Elkomaa

Kalle Elkomaa, kuvaKuka sinä olet? Olen Kalle Elkomaa, ylöjärveläinen Tampereella syntynyt muusikko ja musiikin lehtori Tampereen ammattikorkeakoulussa. Olen valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikkikasvatuksen koulutusohjelmasta syventymiskohteena pianopedagogiikka, samoin kuin vaimoni Terhi.

Koska kävit viimeksi kirjastossa - ja miksi? Viimeksi kävin kirjastossa esiintymässä tenori Tero Harjunniemen kanssa 5.12. 2017. Esitimme suomalaisia yksinlauluja itsenäisyyspäivän aaton etkoilla. Käytämme muutenkin Leijan musiikkiosaston hyviä valikoimia levyjä ja nuotteja lainaamalla.

Kerro lyhyesti aiheesta - Minä ja musiikki? Musiikki on minulle harrastus ja ammatti, opetan ja myös esiinnyn itse. Kuuntelen ja soitan musiikkia laidasta laitaan klassisesta jazziin, nykyisin työhön liittyy myös TAMKin musiikkiteatterilaisten kanssa työskentelyä säestäjänä ja soittajana erilaisissa musiikkiteatteriproduktioissa. Soitan pianon lisäksi jonkin verran myös kitaraa, bassoa, lyömäsoittimia ja harmonikkaa.

Mitä musiikkia kuuntelit viimeksi? Viimeksi kuuntelin musiikkia musikaalista Hamilton sekä Snarky Puppy -yhtyettä YouTubesta.

Missä viihdyt parhaiten? Kotona, mökillä, veneellä, töissä, esiintymislavalla, golfkentällä...

Missä olet hyvä? Monipuolisena eri musiikkityylejä hallitsevana pianistina pystyn soittamaan ja säestämään monenlaisissa tilaisuuksissa ja työtehtävissä. Olen toiminut myös levytuottajana ja sovittajana mm. Petri Laaksosen levyllä Täällä Pohjantähden alla. Mieleenpainuvin kokoonpano, jossa olen soittanut oli Tango For Four.

Mikä levy kannattaisi ehdottomasti kuunnella? Vaikkapa Oscar Petersonin Night Train. Helposti kuunneltavaa taidokasta ja tyylikästä pianojazzia triokokoonpanolla.

Haluatko sanoa vielä jotakin? Paitsi lukeminen myös musiikin kuunteleminen ja soittaminen kannattaa aina.

Kiitos haastattelusta Kalle!

Kuva: Terhi Talonen-Elkomaa

Teksti: Aku-Pekka Kurjenniemi, 3/2018

Aiemmin kohdattuja

1-10 / 98

Kalle Elkomaa

Ylöjärveläinen muusikko ja musiikin lehtori.

Sumuposauttaja

Maailman tiettävästi ensimmäinen heartbeat-artisti soittaa synamusaa ja laulaa keksittyjä.

Roope Mäenpää

Tamperelainen säveltäjä ja muusikko.

Mikko Meriläinen

Soundi-lehden päätoimittaja

Petra Poutanen-Hurme

Tampereella asuva muusikko, UTU-yhtyeen biisintekijä

Draama-Helmi

Helsinkiläinen räppäri

Miina-Liisa Värelä

Oopperalaulaja ja musiikin maisteri.

Ismaila Sané

Ismaila Sané, säveltäjä, pedagogi ja tanssija Lempäälästä

Sanna Valvanne

Kuoronjohtaja ja Tampereen Sävelen 2017 taiteellinen johtaja.

Ilona Heinonen

Tamperelainen kirjastonhoitaja ja muusikko.