Ajankohtaista Ajankohtaista

Takaisin

Maksumuutoksia

Myöhästymismaksut 2019

Tampereen kaupunginkirjaston myöhästymismaksu muuttuu 2.1.2019 alkaen. Uusi myöhästymismaksu on 0,30 €/ laina/vrk. Aiemmin myöhästymismaksu on ollut 0,25 €/laina/vrk. VIP-aineiston myöhästymismaksu 0,50 €/laina/vrk säilyy ennallaan. Muissa PIKI-kirjastoissa myöhästymismaksuihin ei tule muutoksia.

PIKI-kirjastoissa ei peritä lainkaan myöhästymismaksua lasten ja nuorten osastojen aineistosta eikä Tampereella alle 15-vuotiaan lainaamasta aineistosta Vippi-lainoja lukuun ottamatta.

Myöhästymismaksun maksukertymän yläraja

Kaikissa PIKI-kirjastoissa yksittäisen lainan myöhästymismaksun maksukertymän ylärajaa nostetaan. Myöhästymismaksun uusi yläraja on 9 € / laina 2.1.2019 alkaen. Aiemmin yläraja oli 5 €/laina.

Lainauskiellon raja

Lainauskiellon raja laskee 2.1.2019 alkaen kaikissa PIKI-kirjastoissa 20 eurosta 15 euroon.  Kun asiakkaan velkasaldo yltää 15 euroon, hän ei voi lainata kortillaan ennen maksujen maksamista. 

Maksut varauksista

Kaikki varaukset ovat maksuttomia, mutta noutamattomasta varauksesta peritään 1 €/varaus. Seutuvarausmaksu, mikä tulee maksettavaksi, kun aineisto kuljetetaan PIKI-kunnasta toiseen, säilyy ennallaan 2 eurossa.

Maksut voi maksaa verkossa

Asiakkaat voivat maksaa maksujaan kaikissa PIKI-kirjastoissa riippumatta siitä, mihin kuntaan velka on. Kaikkien PIKI-kirjastojen kirjastomaksuja voi maksaa verkkomaksuna kirjautumalla verkkokirjastoon.