Ajankohtaista

Ajankohtaisia asioita PIKistä ja muualta

angle-left Lukuviikko 2021: LanttuLit-sivusto lapsille ja nuorille
Kirjailijat ja kuvittajat kertovat työstään.
Lanttulit-sivuston logo

LanttuLIT-sivusto kertoo kirjailijoista ja kuvittajista kirjojen takana


LanttuLit-kirjailija- ja kuvittajaryhmä on luonut lapsille ja nuorille sivuston, jota esimerkiksi luokan- ja äidinkielenopettajat, varhaiskasvatus- ja sanataideammattilaiset sekä kirjastotyöntekijät voivat hyödyntää. Sivuston tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria lukemaan.

LanttuLit-sivusto julkaistaan virallisesti valtakunnallisella Lukuviikolla (5.-11.4.2021). Kirjailijat ja kuvittajat esittelevät sivustolle kootuilla tallenteilla teoksiaan, kertovat työstään sekä vastaavat lasten ja nuorten heille usein esittämiin kysymyksiin.

Sivustolla esiteltävät kirjailijat/kuvittajat ovat kaikki julkaisseet yhden tai useamman kirjan Kariston (osa Otava-yhtymää) kautta, mutta videoilla he esittelevät myös muiden kustantamojen kautta julkaistuja teoksia.

LanttuLit-sivusto ja sen tallenteet on tehty talkoovoimin. Sivusto ei ole kaupallinen eikä sponsoroitu, eikä sen kautta myydä mitään.

Sivustolta löytyy myös lasten- ja nuortenkirjallisuussivusto Sivupiirin esittelyvideo sekä linkkejä lasten ja nuortenkirjallisuuteen liittyviin sisältöihin (esim. tapahtumat, kilpailut, lukuvinkit).

LanttuLit-sivustolle