Kuvakooste Laineen kirjojen kansista

Kohtaamisia

Haastattelussa

Pertti Laine

Dekkaristi Pertti Laineen Pirkanmaalle sijoittuvan, sympaattisesta rikoskomisario Simpasta ja hänen tiimistään kertovan dekkarisarjan odotettu neljäs osa, Koston oikeutus, ilmestyy elokuussa. Uusimman tarinan tapahtumat käynnistyvät, kun konepajayrittäjä löytyy ammuttuna työhuoneestaan Ylöjärveltä...

 

Pertti LaineKuka olet ja mitä teet?
Olen Pertti Laine, liike-elämässä työuran tehnyt eläkeläinen. Tällä hetkellä olen kirjailija. Esikoisromaanini Perheenisä ilmestyi vuonna 2016. Pari vuotta sen jälkeen alkoi vuosittain täydentynyt dekkarisarja, jonka ensimmäinen osa oli Pisto sydämeen. Sitä seurasivat Vainotut ja Kohtalokas kutsu. Ensi syksynä sarja jatkuu kirjalla Koston oikeutus.


Kerro ikimuistoisin kirjastokokemuksesi?
Niitä on monta ja ne liittyvät kirjastoautoon. Tottijärvellä asuessani kirjastoauto pysähtyi joka toinen viikko talomme portilla. Usein kävi niin, että emme ehtineet omalle pysäkillemme, kun oli muuta menoa. Niinpä ajoimme kirjastoautoa takaa ja tavoitimme sen joltakin muulta pysäkiltä. Erityisesti muistan tilanteen, jossa olimme tulossa hautajaisista. Emme halunneet silloinkaan jättää kirjastoautolla käyntiä väliin.

Mistä saat innostusta ja ideoita?
Melkein mistä hyvänsä, olen helposti innostuva ihminen. Esimerkiksi jostakin lehtiotsikosta saattaa mielikuvitus lähteä lentoon. Ideoiden työstämisvaiheessa on tärkeää tehdä samalla jotakin fyysistä: hiihtää, pyöräillä, siivota pihaa yms. Parhaat kehitelmät syntyvät niin.

Mistä sanasta pidät eniten / vähiten?
Aurinko on sanana hieno. Sitäpaitsi meitä ei olisi ilman aurinkoa.
Ärsyttäviä sanoja riittää, mutta jos yhden valitsen, se on viime aikoina yleistynyt lähtökohtaisesti. Täysin turha sana!

Teokset, jotka ovat vaikuttaneet sinuun?
Luettelo ei mahdu tähän, koska luen koko ajan, ruokapöydässäkin maitopurkin kyljen tekstejä. Ilmiselvien kotimaisten klassikoiden sijaan tarjoan monipuolisuutta. Kaunokirjoista Harri Tapperin lapsuusmuistot (ensimmäinen osa on Näin syntyvät revontulet), tietokirjoista Mirkka Lappalaisen Pohjolan leijona, runoista P. Mustapään Kootut runot, pakinoista Ollin Valitut tekoset, henkilöhistoriasta Panu Rajalan paras: Unio Mystica, Mika Waltarin elämä ja teokset. Dekkaristi kun olen, kaunokirjallisuudesta ei sovi unohtaa Matti Yrjänä Joensuun Harjunpää -sarjaa.

Mitä muuta ammattia olet kokeillut / olet halunnut kokeilla?
Olen koulutukseltani taloustieteiden maisteri ja työurani on liittynyt liike-elämään ja toisaalta aikuiskoulutusmaailmaan. Kirjoittaminen oli aluksi harrastus lukemisen jatkeena.

Haluatko lähettää terveisiä?
Lähetän terveisiä erityisesti kaikille lapsiperheiden vanhemmille: lukekaa lapsille joka päivä ihan vauvaiästä alkaen. Yhteiset lukuhetket ovat muutakin kuin lukemista, ne ovat turvallista yhdessäoloa.

Kiitos Pertti haastattelusta!

Pertti Laineen teokset PIKI-kirjastoissa

Haastatteli: Marjo Kylmänen, Parkanon kaupunginkirjasto 7/2021

Suositukset

1-7 / 26
4797856
E-äänikirja:Kohtalokas kutsu : jännitysromaani:2020 E-äänikirja
Tekijä: Laine, Pertti, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: E-äänikirja
4790964
E-äänikirja:Vainotut : jännitysromaani:2020 E-äänikirja
Tekijä: Laine, Pertti, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: E-äänikirja
4654524
E-kirja:Kohtalokas kutsu : jännitysromaani:2020 E-kirja
Tekijä: Laine, Pertti, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: E-kirja
4641387
E-äänikirja:Pohjolan leijona : Kustaa II Adolf ja Suomi 1611-1632:2020 E-äänikirja
Tekijä: Lappalainen, Mirkka, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: E-äänikirja
4556549
Kirja:Kohtalokas kutsu : jännitysromaani:2020 Kirja
Tekijä: Laine, Pertti, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
4462897
E-kirja:Vainotut : jännitysromaani:2019 E-kirja
Tekijä: Laine, Pertti, kirjoittaja
Vuosi: 2019
Aineistolaji: E-kirja
4330211
Kirja:Vainotut : jännitysromaani:2019 Kirja
Tekijä: Laine, Pertti, kirjoittaja
Vuosi: 2019
Aineistolaji: Kirja

Kyselimme kuulumisia

1-10 / 115

Pertti Laine

Dekkaristi Pertti Laineen Pirkanmaalle sijoittuvan, sympaattisesta rikoskomisario Simpasta ja hänen tiimistään kertovan dekkarisarjan odotettu neljäs osa, Koston oikeutus, ilmestyy elokuussa. Uusimman tarinan tapahtumat käynnistyvät, kun konepajayrittäjä löytyy ammuttuna työhuoneestaan Ylöjärveltä...

 

Antti Vihinen

Antti Vihisen tie on vienyt tamperelaisesta bändibussista professoriksi Saksaan. Hän on mm. työskennellyt suomalaisen kulttuuriviennin parissa Berliinissä ja Sibeliustalon johtajana Lahdessa sekä kirjoittanut tietokirjoja klassisesta musiikista. Vihisen kiitetty esikoisdekkari Punainen prinsessa ilmestyi keväällä. Siinä tamperelaispoliisin murhatutkimukset johtavat Saksaan ja Baader–Meinhof­-terroris­min lähteille.

Armi Mustosmäki

Jyväskylän yliopistossa tutkijana ja opettajana työskentelevä Armi Mustosmäki tutkii tällä hetkellä äitiyttä sekä siihen liittyviä kokemuksia, tunteita ja julkista keskustelua.

Kirsi Ranin

Kirsi Ranin tunnetaan etenkin Kirsin Book Clubista, joka on toiminut jo yli kymmenen vuotta. Nyt hän kirjoittaa kirjaa lukupiireistä. Sen on määrä ilmestyä syksyllä 2021.

Jonna Kalliomäki (ent. Nordström)

Jo kaksi JonSukat -kirjaa julkaissut ja supersuosittua, Villasukkarakkautta-ryhmää Facebookissa luotsaava Jonna Kalliomäki (ent. Nordström) on innostanut monet neulomisen ja etenkin villasukkien pariin.

Niillas Holmberg

Utsjoella asuva Niillas Holmberg on saamelainen runoilija ja muusikko. Hän on julkaissut useita runokokoelmia ja hänen tekstejään on käännetty yli kymmenelle kielelle. Muusikkona hän on toiminut niin vokalistina, kitaristina, säveltäjänä kuin sanoittajanakin. Hänet tunnetaan suorasukaisena alkuperäiskansojen oikeuksien puolustajana. Holmbergin esikoisromaani Halla Helle julkaistaan pian.

Jessica Haapkylä

Teoksessaan Meren tarina meribiologian tohtori Jessica Haapkylä tutki, mitä pohjoisille merille on tapahtumassa. Hän matkusti mm. Huippuvuorille ja Grönlantiin ja selvitti, kuinka eteläiset merieliöt tunkeutuvat pohjoisille vesille. Valkeakoskelta lähtöisin oleva Haapkylä on tutkinut muitakin merialueita ja ollut mukana Jean-Michel Cousteaun filmiryhmässä.

Karo Hämäläinen

Kirjallisuuden moniottelija Karo Hämäläinen on kirjoittanut mm. lasten- ja nuortenkirjoja, elämäkertoja ja romaaneja. Tänä vuonna häneltä ilmestyi kaksi teosta Väinö Linnasta, Tampereen Linna lapsille ja romaani Kansalliskirjailija aikuisille.

Eeva Vuorenpää

Eeva Vuorenpään viimeisin teos Kaksi rantaa (2018) on historiallinen romaani suomalaisten Amerikan-siirtolaisuudesta. Häneltä on aiemmin ilmestynyt mm. suosittu Kotkansilmä-romaanitrilogia.

Marko Hautala

Marko Hautalalta ilmestyi juuri kauhuromaani Pimeän arkkitehti. "Suomalaisen kauhun kuninkaan" (HS) kirjoja on palkittu ja käännetty useille kielille.

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 4 5 Seuraava sivu   Viimeinen sivu