Kuvituskuva

Jos pidät tästä...

... niin saatat pitää myös näistä

Jos pidät Lucinda Rileysta...

...saattaisit olla kiinnostunut myös näistä mukaansatempaavista lukuromaaneista, joissa menneisyyden tapahtumat ja ratkaisua vaille jääneet mysteerit kietoutuvat osaksi perheiden ja sukujen tarinaa.

 

Teoksen Ennen kuin olimme sinun kansikuvaLisa Wingate: Ennen kuin olimme sinun

Eletään vuotta 1939. Mississippijoella on laiva, joka on 12-vuotiaan Rill Fossin ja hänen perheensä koti. Kaikki muuttuu, kun perheen äiti sairastuu ja isä joutuu lähtemään viemään häntä sairaalaan. Lasten jäädessä keskenään laivaan tunkeutuu ihmisiä, jotka pakottavat lapset mukaansa. Lapset viedään orpokotiin mukanaan lupaus siitä, että vanhemmat kyllä hakevat heidät pois. Totuus on kuitenkin jotain aivan muuta. Nämä karut tapahtumat nousevat uudelleen esiin nykyhetkessä, kun menestynyt Avery Stafford saa sattumoisin kuulla otteita sukunsa historiasta ja alkaa penkoa menneisyyttä. Teos perustuu tositapahtumiin, jossa amerikkalaisen adoptiojärjestön johtaja kidnappasi ja myi köyhien perheiden lapsia varakkaille perheille eri puolille maailmaa. 

 

 

Kansikuva teokseen Talo järven rannalla Kate Morton: Talo järven rannalla

Kate Mortonin kirjoissa tarinat ovat tyypillisesti brittikartanoiden ympärille kutoutuvia mysteerejä. Niin myös tässä Talo järven rannalla -teoksessa. Cornwallissa asuva Edevanen perhe odottaa satoja juhannusvieraita saapuvaksi idylliseen kotiinsa. Juhannuksenvietto saa kuitenkin traagisen käänteen, kun isäntäperheen vauvan huomataan kadonneen. 70 vuotta myöhemmin lontoolainen rikostutkija Sadie Sparrow joutuu pakosta lomalle epäonnistuneen rikostutkimuksen takia. Cornwallissa vietetyn loman aikana Sparrow löytää hylätyn puutarhan ja päätyy kauan sitten kadonneen Theo-vauvan mysteerin jäljille.

 

 

 

Teoksen Syvän maan juuret kansikuva Eeva Klinberg: Syvän maan juuret

Eeva Klinbergin esikoisteos sijoittuu Yhdysvaltain syvään etelään, kaivoskaupunki Alabamaan, keskelle rotuerottelun ja voimakkaiden luokkaerojen värittämää aikaa. Eletään vuotta 1974. Ernest Gray palaa synnyinseuduilleen New Yorkista, missä hän on ollut luomassa kirjailijanuraa. Isä on kuollut, eikä vastaanotto vanhassa kotikaupungissa ole lämmin. Ernestin lapsuuden Alabamaa ravistelleet synkät tapahtumat nousevat uudelleen hänen mieleensä. Hän alkaa selvittää, mitä 30-luvulla oikeastaan tapahtui. Kaikki eivät kuitenkaan ole mielissään menneisyyden kaivelusta. Kaupungin epäluuloinen ilmapiiri ja erilaisuuden pelko saavat onnistuneen kuvauksen tässä kahdessa aikatasossa kulkevassa kirjassa ja vauhtiin päästyään tarina imaisee lukijan mukaansa.

 

 

Teoksen Pitkä tie kotiin kansikuvaLori Lansens: Pitkä tie kotiin

Pieni Sharla Cody on joutunut kokemaan paljon, vaikka ikää on vasta viisi vuotta. Kun äiti vielä hylkää tytön vanhan naapurinrouvan ovelle, näyttävät hyvän elämän edellytykset pakenevan entisestään. Addy Shadd ottaa kuitenkin lapsen hoiviinsa ja tytöstä huolehtiminen tuo hänen elämäänsä aivan uudenlaista merkitystä. Sharlan myötä Addyn mieleen alkaa vyöryä muistoja hänen omasta menneisyydestään ja tapahtumista, joiden vuoksi hän joutui aikoinaan jättämään kotinsa pysyvästi.  Tarina kulkee kahdessa aikatasossa muodostaen ehjän ja koskettavan kokonaisuuden. Pitkä tie kotiin on tarina kahdesta yksinäisestä ja rikkinäisestä sielusta, jotka löytävät toisensa ja muuttavat toistensa elämän pysyvästi.

 

 

 

 Teoksen linnuntietä kansikuva Ann-Marie MacDonald: Linnuntietä

Kanadalaisen Ann-Marie MacDonaldin teos sijoittuu ilmavoimien varuskuntaan, jossa kantahenkilökunta muodostaa tiiviin, vaikkakin tiheästi vaihtuvan yhteisön. Saksan komennuksen jälkeen varuskuntaan on asettunut myös 8-vuotiaan Madeleinen perhe. Muutto on Madeleinelle suuri seikkailu, ja elämä pastellinsävyisten talojen muodostamassa kylässä idyllistä. Elämä näyttää turvalliselta, mutta onko se sitä? Tapahtumat sijoittuvat pääosin 60-luvulle. Sen lisäksi että kirja on kasvukertomus, on se myös murhamysteeri sekä kertomus syyllisyydentunteesta. Tapahtunut rikos on kauhea, mutta monenlaisia rikoksia tekevät melkein kaikki niin itseään kuin toisiaan kohtaan.

 

 

 

 

Kirjoittanut Heidi Pehkonen, Kangasalan kirjasto 5/2021

 

Suositukset

1-5 / 5
4571696
Kirja:Syvän maan juuret:2020 Kirja
Tekijä: Klingberg, Eeva, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
4653002
Kirja:Pitkä tie kotiin:2020 Kirja
Tekijä: Lansens, Lori, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja
685483
Kirja:Linnuntietä:2004 Kirja
Tekijä: MacDonald, Ann-Marie
Vuosi: 2004
Aineistolaji: Kirja
4206202
Kirja:Talo järven rannalla:2018:1. taskukirjalaitos. Kirja
Tekijä: Morton, Kate, kirjoittaja
Vuosi: 2018
Aineistolaji: Kirja
4644195
Kirja:Ennen kuin olimme sinun:2020 Kirja
Tekijä: Wingate, Lisa, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Aineistolaji: Kirja

Aiemmat jutut

1-15 / 36

Jos pidät Lucinda Rileysta...

...saattaisit olla kiinnostunut myös näistä mukaansatempaavista lukuromaaneista, joissa menneisyyden tapahtumat ja ratkaisua vaille jääneet mysteerit kietoutuvat osaksi perheiden ja sukujen tarinaa.

Luotu: 29.4.2021

Jos pidät kirjeistä...

…sinun kannattaa tutustua seuraaviin teoksiin, jotka kaikki pohjautuvat kirjeisiin. Näissä kirjoissa kirjeitä kirjoitetaan monissa eri tilanteissa ja lukuisissa eri rooleissa oleville ihmisille.

Luotu: 25.2.2021

Jos pidät pienoisromaaneista...

...sinun kannattaa tutustua seuraaviin teoksiin, joissa lyhyt sivumäärä kätkee sisälleen hienon ja jopa koko elämänmittaisen tarinan.

 

Luotu: 18.12.2020

Jos pidät Babylon Berliinistä, niin

... saatat pitää myös näistä 1920 - 1930 -luvun Suomeen sijoittuvista dekkareista.

Luotu: 19.10.2020

Jos pidät historiasta...

...voisit olla kiinnostunut näistä historiaan liittyvistä tietokirjoista.

Luotu: 4.6.2020

Jos pidät Enni Mustosesta...

...sinua voisi kiinnostaa myös seuraavien kotimaisen kirjailijoiden tuotanto.

Luotu: 29.4.2020

Jos pidät matkakertomuksista...

...sinun kannattaa tarttua näihin historiallisiin ja nykyajan tarinoihin mielenkiintoisista matkoista.

Luotu: 12.2.2020

Jos pidät säeromaaneista...

...haluat mahdollisesti lukea näiden kirjailijoiden upeita tarinoita.

Luotu: 17.1.2020

Jos pidät Keltaisesta kirjastosta...

...sinun kannattaa tutustua myös näihin sarjassa julkaistuihin laatukirjoihin.

Luotu: 30.12.2019

Mitä Päätalon jälkeen?

Moni kirjastotyötä tekevä tunnistaa Päätalo-ilmiön: Päätalon teoksista pitävät lainaavat ja lukevat hänen teoksiaan yhä uudelleen. Toisinaan kuitenkin joku kysyy: mitä lukisin Päätalon jälkeen?

Luotu: 31.10.2019

Jos pidät true crime -kirjallisuudesta...

...sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä todellisista rikoksista kertovat tietokirjat.

Luotu: 17.10.2019

Jos pidät merestä...

 …sinua voisi kiinnostaa seuraavat meriaiheiset kirjat!

Luotu: 13.6.2019

Jos pidät Hercule Poirotista...

….saatat pitää myös näistä salapoliisiromaaneista, joissa ei mässäillä verellä ja raaoilla väkivallanteoilla.

Luotu: 7.6.2019

Jos pidät Kristiina Vuoren kirjoista...

...niin saatat pitää myös näistä uuden polven kotimaisista historiallisista romaaneista. Historiallisella romaanilla tarkoitetaan romaania, jonka tarina sijoittuu menneisyyteen. Historiallisen romaanin määrittely on kuitenkin melko vaikeaa, sillä siihen liittyy monia alalajeja : on historiallisia rikos-, rakkaus-, seikkailu-, fantasia - ja aateromaaneja.

Luotu: 5.3.2019

Jos pidät Seppo Jokisesta, niin...

Jos pidät Seppo Jokisen dekkareista, saatat pitää myös näistä muiden kaupunkien ja kylien omista rosvoista ja poliiseista.

Luotu: 5.4.2018
Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu   1 2 3 Seuraava sivu   Viimeinen sivu