Lasten ja nuorten kesäbingo tulee taas

Pirkanmaan kirjastot ovat suunnitelleet lapsille ja nuorille omat kesäbingot, joissa kerätään vihjeisiin sopivia lukusuorituksia. Osallistujat merkitsevät kesän aikana lukemistaan kirjoista rukseja kesäbingokuponkiin ja tavoittelevat bingosta tuttuun tapaan viiden rastin suoraa joko vaakaan, pystyyn tai vinoon.

Lasten kuponkiin ruksin saa muun muassa kirjasta, jonka kannessa on eläimen kuva, kirjasta, jonka isovanhempi on lukenut pienenä ja sarjakuvakirjasta. Nuorten kesäbingossa taas etsitään esimerkiksi tositapahtumiin perustuvaa kirjaa, elämäkertaa ja kirjaa, jossa rakastutaan.

Bingolaput kirjastoista ja verkosta

Lasten ja nuorten kesäbingoihin voivat osallistua kaikki halukkaat. Molempia kuponkeja voi noutaa PIKI-kirjastojen lastenosastoilta jo toukokuussa. Bingokuponkeja voi myös tulostaa itse PIKI-verkkokirjaston Lasten kesäbingo- tai Nuorten etusivulta.

Kirjastoista ja verkkokirjastosta saa lisäksi ohjeita kesäbingoon osallistumiseen sekä vinkkejä teoksista, jotka sopivat kesäbingon ruutuihin.

Osallistumisaika ja palautus

Kesäbingojen osallistumisaika on 4.6.–31.8.2018. Täyden bingokupongin voi palauttaa osallistumisajan loppuun mennessä mihin tahansa PIKI-kirjastoon. Kaikkien kupongin palauttaneiden kesken arvotaan syksyllä kirjapalkintoja.

Kysy lisätietoja kirjastostasi.