Lapset Lapset


Joulupukin lukulista -joulukalenteri

1-10 / 10

Luukku 10

Teoksen kansikuvaAndrus Kivirähkin parissakymmenessä nasevassa lastenkertomuksessa kaikki on mahdollista. Voikukka rakastuu koirankakkaan, sukat alkavat munia, kissa ryhtyy joulupukiksi...

Arkiset asiat ja esineet näyttäytyvät uudessa valossa ja kertomusten henkilöt mitä yllättävimmissä käänteissä: mummo voi ruveta ekaluokkalaiseksi ja jäätelötahra osaa totella vihellystä!

Kirja toimii erinomaisesti ääneen luettuna.

Kivirähk, Andrus: Koiranne alkaa kohta kukkia

Luukku 9

Teoksen kansikuvaAnkkamaista syväanalyysiä Suomesta! Kirjaan on koottu koko Akun, Roopen ja ankanpoikien unohtumaton Suomen-kiertue eli seitsemän Aku Ankka -lehdessä julkaistua  tarinaa, jossa seurue kiitää pikkubussilla halki tuhansien järvien ja mehevien murteiden maan.

Kari Korhosen käsikirjoittamissa ja piirtämissä tarinoissa Ankoille tulevat tutuksi muun muassa eteläpohjalainen yritteliäisyys, kalakukon suutuntuma ja pääkaupungin historia sekä tietysti paikallismurteiden ponteva poljento. Ankkojen Suomi on vauhdikas pikataival Suomen syvimpään olemukseen.

Korhonen, Kari: Ankkojen Suomi

Lainaa myös Kari Korhosen Aku Ankka ja Suomi -kirja, siinä on Suomen historiaa räpylävinkkelistä.

Luukku 8

Teoksen kansikuvaLaurin elämä on yhtä jääkiekkopeliä. Hän torjuu ja laukoo kotona niin että perintövaasit ovat vaarassa. Maalivahdin polvisuojatkin leikataan äidin riemuksi vierashuoneen patjoista.

Sitten Lauri pääsee pelaamaan ihan oikeaan jääkiekkojoukkueeseen ja kaukaloon. Hanskat uhkaavat lentää tiskiin jo ensimmäisten harjoitusten jälkeen, kun kiekot lipuvat yksi toisensa jälkeen hänen ohitseen maaliin. Avuksi löytyy kuitenkin enon pesäpalloräpylä, jossa on kuulemma taikaa.

Lipasti, Roope: Lätkä-Lauri ja ihmeräpylä

Luukku 7

Teoksen kansikuvaEbba tahtoisi päästä heti juttelemaan Finlandia-talon itsenäisyysjuhlasta muiden nelosluokkalaisten kanssa. Huomenna koulussa ei muusta puhutakaan kuin tansseista. Mutta Ebban pitää matkustaa isän luo Berliiniin. Miksi juuri tänään!

Ebban maha painaa tuhat kiloa. Taas hän joutuu lentämään yksin. Saksan-koti ei tunnu enää yhtä kodilta, kun isän kanssa asuu Jolanka ja välillä myös Jolankan tytär Anna, joka on kuusi ja matkii kaikessa. Ärsyttävää. Kunpa olisi vain yksi koti!

Ala-Harja, Riikka: Kahden maan Ebba

Luukku 6

Teoksen kansikuvaKun Suomi täyttää sata vuotta, Henkka Virtasen isä valitaan kotikaupunkinsa itsenäisyyden kansalaisjuhlan juhlapuhujaksi. Koko perhe on lähdössä kuulemaan ja taputtamaan, mummia myöten. Mutta vain muutama tunti ennen H-hetkeä katoavat Jiikoon Unski-sedältä sirkkeli, rälläkkä ja John Terry.

Etelä-Lahden etsivätoimisto kuulee kutsun ja rientää paikalle. Kovassa kohelluksessa saattaa kuitenkin jalka livetä ja kylmä kylpy odottaa - ja Jiikoo Kivimutka kadota kuin maan nielemänä! Ja juhlapuheeseen on vain tuokio aikaa...

Veirto, Kalle: Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka ja joulukuun kuudes

Luukku 5

Teoksen kansikuvaTässä kirjassa Suomi valmistautuu täyttämään 90 vuotta: kynttilät sytytetään ikkunoihin, Suomen liput vedetään salkoihin, kodit hiljentyvät seuraamaan linnan juhlia. On luvattu lumisadetta.

Suomen itsenäisyysjulistuksen salainen aarre on ollut monia sukupolvia kätkettynä Helsinkiin. Joukko lapsia saa vihiä aarteen olemassaolosta. He haluavat löytää aarteen ja esitellä sen koko kansalle, koska salaisuus liittyy suomalaisiin lapsiin 1917. Ja niin alkaa jännittävä ja humoristisia käänteitä täynnä oleva matka itsenäisen Suomen historian alkutaipaleelle.

Mäki, Harri István: Leevi ja Suomen lipun salaisuus

Luukku 4

Teoksen kansikuvaKahdeksanvuotias helsinkiläistyttö Vellamo lähtee rimpauttelemaan ovikelloja pitkin pääkaupunkiseutua ja tutustuu reissuillaan uusiin ystäviin. Tervetuloa monikulttuuriseen Suomeen!

Perheiden vanhemmat ovat alkujaan muualta saapuneita, mutta heistä on tullut osa suomalaista yhteiskuntaa. Kodeista avautuu uusi makujen, kielten ja kulttuurien maailma, jossa moni asia on silti ihan tuttua. Ujostellaan, leikitään, nauretaan, syödään - niin kuin kaikissa lapsiperheissä.

Katajavuori, Riina: Mennään jo naapuriin

Luukku 3

Teoksen kansikuvaMusiikki on kuin perhonen. Jos sitä kääntelee ja tutkii kämmenellään, katoaa sen siivistä loiste. Kyllä se lentää,  mutta ei se enää säteile.

Soiva metsä on kaunis tarina suuresta säveltäjästä ja hänen musiikistaan. Kuvakirja vie elämykselliselle aikamatkalle Jean Sibeliuksen maailmaan kuvan, tekstin ja musiikin avulla. Tarinassa ja kirjan  aukeamilla soi Sibeliuksen musiikki.

Kirkkopelto, Katri: Soiva Metsä: Jean Sibeliuksen matkassa

Luukku 2

Teoksen kansikuva

Annikki ja Yasmin päättävät perustaa auttamistoimiston. Sellaiselle täytyy olla tarvetta, ihmisethän tarvitsevat apua tämän tästä! Mukana Yasminin taskussa matkustaa paljonpuhuva hamsteri Luna, ja koska vakoilutaito on aina hyödyksi, mukaan pyydetään myös Miro kiikareineen ja periskooppeineen.

Ensimmäinen asiakas saadaan naapurin Olga-tädistä, jonka koira tarvitsee liikuntaa. Mutta Tassu ei ole mikään helppo lenkitettävä, eivätkä asiat mene ollenkaan putkeen! Samaan aikaan kaupungissa on tapahtunut museoryöstö. Onnistuuko auttamistoimisto lopulta auttamaan yhtään ketään?

Tolonen, Tuutikki: Auttamistoimisto Luna

Luukku 1

Teoksen kansikuva

Hunajaa ahmiva höpsö karhu tai rutistettavan pehmeä nalle - saduissa, sarjakuvissa ja elokuvissa  seikkailevat nallekarhut ovat usein kilttejä kavereita.

Lasten karhukirja vie lukijan lähelle luontoa metsän mesikämmenen jäljille. Kirja sisältää tassun täydeltä karhutietoa, tarinoita, runoja, myyttejä ja karhuperinnettä.

Laulajainen, Leena: Metsän mesikämmen : lasten karhukirja

Lasten Lasten

Uudet kirjat

1-5 / 375
4276708
Tekijä: Mäki, Merja, kirjoittaja
4321710
Tekijä: Kangas, Terhi, kirjoittaja
4296425
Tekijä: Siekkinen, Raija, kirjoittaja
4289399
Tekijä: Kurenniemi, Marjatta, kirjoittaja

Lainatuimmat

Marraskuu 2018
1-5 / 10
4206531
Tekijä: Nopola, Sinikka, kirjoittaja
4197366
Tekijä: Havukainen, Aino, kirjoittaja, taiteilija
907222
Tekijä: Havukainen, Aino
775322
Tekijä: Havukainen, Aino

Bookie pysäkillä

 

 

Katso myös Bookie-peikon muut videot

Harjoittele tiedonhakua Harjoittele tiedonhakua