Palvelut tutuiksi

angle-left Kirjastoautojen aikataulusovellus

Tampereen, Kangasalan, Nokialn ja Ylöjärven kirjastoautoissa on käytössä aikataulusovellus.
 
Helppokäyttöisestä aikataulusovelluksesta voi katsoa kirjastoautojen pysäkit, aikataulut ja mahdolliset reittimuutokset. Kirjastoautojen ajantasaiset reittitiedot tallentuvat sovellukseen GPS-paikannuksen kautta, minkä ansiosta asiakkaat voivat seurata myös kirjastoauton arvioitua saapumisaikaa kullekin pysäkille.

Android-laitteille on saatavissa myös mobiilisovellus laitteen sovelluskaupasta.

- Asiakkaat voivat hakea sovelluksesta helposti oman kaupunginosansa kirjastoautopysäkit, katsoa niiden sijainnin kartalla ja tarkistaa, onko auto tulossa pysäkille ajallaan. Saamme myös välitettyä nopeasti tiedon, jos reittejä joudutaan muuttamaan tai peruuttamaan lyhyellä aikataululla esimerkiksi autossa ilmenneen vian vuoksi, kirjastoautojen osastonjohtaja Ville-Pekka Nummi Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Mukana neljä kuntaa Pirkanmaalta

Kirjastoautojen aikataulusovelluksen on toteuttanut Avaca Oy, joka on erikoistunut muun muassa paikannusteknologiaan perustuviin sovelluksiin. Tampereen, Ylöjärven, Nokian ja Kangasalan kirjastot ovat olleet tiiviisti mukana sovelluksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Kullekin kirjastolle on tehty oma sivusto.

Aikataulusivustot

Kangasala: www.kangasala.fi/kirjastoauto

Nokia: sivunen.kirjastoautot.fi/

Tampere: kirjastoauto.tampere.fi   

Ylöjärvi: ylojarvi.kirjastoautot.fi