Ajankohtaista Ajankohtaista

Takaisin

Kirjastoautoille uusi aikataulusovellus

Tampereella, Kangasalla, Nokialla ja Ylöjärvellä otetaan Lainan päivänä 8. helmikuuta käyttöön uusi kirjastoautojen  aikataulusovellus.
 
Helppokäyttöisestä aikataulusovelluksesta voi katsoa kirjastoautojen pysäkit, aikataulut ja mahdolliset reittimuutokset. Kirjastoautojen ajantasaiset reittitiedot tallentuvat sovellukseen GPS-paikannuksen kautta, minkä ansiosta asiakkaat voivat seurata myös kirjastoauton arvioitua saapumisaikaa kullekin pysäkille.

Lainan päivänä 8. helmikuuta otetaan käyttöön selaimen kautta käytettävä sivusto, joka toimii kaikilla laitteilla. Myöhemmin keväällä julkaistaan lisäksi erillinen mobiilisovellus.

- Asiakkaat voivat hakea sovelluksesta helposti oman kaupunginosansa kirjastoautopysäkit, katsoa niiden sijainnin kartalla ja tarkistaa, onko auto tulossa pysäkille ajallaan. Saamme myös välitettyä nopeasti tiedon, jos reittejä joudutaan muuttamaan tai peruuttamaan lyhyellä aikataululla esimerkiksi autossa ilmenneen vian vuoksi, kirjastoautojen osastonjohtaja Ville-Pekka Nummi Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Mukana neljä kuntaa Pirkanmaalta

Kirjastoautojen aikataulusovelluksen on toteuttanut Avaca Oy, joka on erikoistunut muun muassa paikannusteknologiaan perustuviin sovelluksiin. Tampereen, Ylöjärven, Nokian ja Kangasalan kirjastot ovat olleet tiiviisti mukana sovelluksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Kullekin kirjastolle on tehty oma sivusto.

8.2.2018 käyttöönotettavat aikataulusovellukset:

Kangasala: www.kangasala.fi/kirjastoauto

Nokia: sivunen.kirjastoautot.fi/

Tampere: kirjastoauto.tampere.fi   

Ylöjärvi: ylojarvi.kirjastoautot.fi