Ajankohtaisia asioita PIKIstä ja muualta

Kesän lukukampanjat lapsille ja nuorille
Tutustu lukukampanjoihin täällä.
Kuvassa on lukukampanjoiden julisteet.

Lumotun puiston salaisuus – kesän lukukampanja lapsille

www.lumotunpuistonsalaisuus.com

Lumotun puiston salaisuus on ensisijaisesti alakouluikäisille suunnattu pelillinen tarina. Lukupelissä edetään digitaalisella alustalla peliruudusta toiseen. Pelaajan tehtävänä on suorittaa tehtäviä ja selvittää lukemalla, mikä on lumotun puiston salaisuus. Mukana on kuunnelmia, minipelejä ja kirjavinkkejä.

Luettu maa – kesän lukukampanja nuorille

www.luettumaa.com

Luettu maa on ensisijaisesti yläkouluikäisille suunnattu lukemaan kannustava pelillinen alusta. Luetussa maassa matkustetaan digitaalisella kartalla ympäri maailman erilaisten ilmiöiden pariin. Jokainen kohde kartalla sisältää runsaasti ilmiöihin liittyviä lukuvinkkejä, videoita ja muuta kiinnostavaa sisältöä sekä somehaasteen.

Haasteita voi suorittaa ja jakaa Instagramissa ja TikTokissa hashtagilla #luettumaa. Luetulla maalla on omat kanavansa näissä palveluissa nimellä @luettumaa. Luetun maan somekanavilla tehdään nostoja nuorten tekemistä haastevideoista ja –kuvista!

Hyvä tietää lukukampanjoista

Lukupelejä voi pelata kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Pelaaminen ei vaadi kirjautumista.

Digitaaliset versiot lukukampanjoista ovat tarjolla suomeksi ja ruotsiksi. Lumotun puiston salaisuudesta on saatavilla myös monikieliset paperiversiot sekä kokonaan ääneen perustuva versio. Luetusta maasta on saatavilla myös suomen-, ja ruotsinkieliset paperiversiot. Paperiversiossa annetaan eri aiheisiin ja ilmiöihin liittyviä kirjavinkkejä.

Jokainen PIKI-kirjasto päättää itse mahdollisista kirjapalkinnoista.

Kysy lisää kesän lukukampanjoista lähimmästä kirjastostasi!

Kampanjat ovat voimassa 31.8. asti.