Palvelut tutuiksi

Tutustu PIKI-kirjastojen palveluihin

Kesäkinoon!
Joka kuukausi uusia elokuvia.
Mies rannalla tabletti kädessä


Riippukeinuun tai rannalle

Kirjastokinon elokuvia voi katsoa missä vain.  Osoitteessa kirjastokino.fi. Kirjaudu PIKI-kirjastokortin numerolla ja henkilökohtaisella tunnusluvulla.

Joka kuukausi uutta katseltavaa

Tässä muutama uusi kesäinen ja kevyt vinkki niin aurinkoisten kuin sadepäivienkin ratoksi. Lisää uutuuslistauksessa Kirjastokinossa

Portobello Roadin leipomo

Sallittu yli 7-vuotiaille
19-vuotias Clarissa on päättänyt toteuttaa edesmenneen äitinsä unelman leipomon avaamisesta. Yhdessä äitinsä parhaan ystävän ja omalaatuisen isoäidin kanssa Clarissa alkaa työstää äitinsä unelmaa todeksi. Edessä on kuitenkin paljon haasteita ja esteitä ylitettävänä, sekä suru jota ei voi loputtomiin työntää taustalle.

Break Point

Sallittu yli 7-vuotiaille
Veljekset Jimmy ja Darren ovat vieraantuneet toisistaan. Darren on rahapulassa ja Jimmy haluaa tehdä paluun tennismaailman huipulle. Siispä he päättävät lyöttäytyä yhteen, perustaa uudelleen nuoruutensa nelinpeliparin ja pyrkiä Grand Slam -turnaukseen karsintojen kautta. Kumpikaan ei ole entisessä vedossaan, mutta erikoisten ystäviensä ja rohkaisevan, vaikkakin kyynisen isänsä avulla nämä nahjusmaiset sankarit saattavat oppia voittamaan parhaimmatkin vastustajansa. Rooleissa muun muassa koomikot Jeremy Sisto, Adam Devine ja Oscar-palkittu J.K. Simmons.

Oliivipuu

Sallittu yli 7-vuotiaille
Nuori ja omapäinen Alma päättää toteuttaa sairaan isoisänsä toiveen saada perheen ikivanha oliivipuu takaisin kotikonnuilleen Espanjan itärannikolle. Alma kokoaa värikkään joukon ystäviä ja uusia tuttavuuksia ja yhdessä he lähtevät kohti Saksaa oliivipuu mielessään. Matkasta tulee yllättävämpi kuin kukaan uskookaan. Oliivipuun on ohjannut Goya-palkittu Iciar Bollain ja käsikirjoittanut Cannesissa palkittu Ken Loachin luottomies Paul Laverty.

Posteljooni

Sallittu kaikenikäisille
Mario (Massimo Troisi) elää yksinkertaista elämää pienellä kotisaarellaan postia jakaen ja kauniin Beatricen (Maria Grazia Cucinotta) huomiosta ujosti haaveillen. Eräänä päivänä kaikki muuttuu, kun kuuluisa runoilija ja armoitettu romantikko, Pablo Neruda (Philippe Noiret), muuttaa saarelle. Jakaessaan postia Nerudalle Mario oppii arvostamaan sanojen voimaa. Runoilijamestarin avulla Mario ryhtyy käyttämään sanan säilää hurmatakseen kauniin Beatricen. Restauroituna uudelleen julkaistava elokuva palkittiin Luis Bacalovin säveltämästä musiikista mm. Oscarilla ja BAFTA-palkinnolla. Elokuvan vaikuttavuutta lisää tieto pääosanäyttelijä Massimo Troisin menehtymisestä vain tunteja kuvausten päättymisen jälkeen.

The Female Brain

Sallittu yli 12-vuotiaille
Mikä saa naisen swaippaamaan oikeaan herra Väärän ja vasempaan herra Oikean kohdalla? Sofia Vergara ja Whitney Cummings tähdittävät elokuvaa, joka kertoo ihan oikeasta tieteestä (usein kaduttavien) romanttisten impulssiemme takana. Suoraviivainen neurologi Julia tutkii miesten ja naisten aivojen eroja, jotka esitellään kolmen eri suhteen vaiheessa olevan pariskunnan elämän kautta. Julian jämerät oletukset joutuvat kuitenkin koetukselle, kun tutkimuksiin osallistuu uusi nuori komistus...

F.R.E.D.I.

Koko perheen scifiseikkailu! James löytää metsästä ystävällisen robotin nimeltä F.R.E.D.I, joka on on eksyksissä ja haluaa tavata luojansa. Yhdessä ystäviensä kanssa James yrittää auttaa F.R.E.D.I.ä parhaansa mukaan, mutta he eivät ole ainoita, jotka ovat robotin jäljillä...

Kuvituskuva: freepik.com