Kesäbingosta lukuiloa lapsille ja nuorille

Pirkanmaan kirjastojen hauskat kesäbingot kannustavat lapsia ja nuoria lukemaan myös lomalla.

Bingokuponkeja saa kaikista PIKI-kirjastoista. Kaikkien kesän loppuun mennessä kupongin palauttaneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

PIKI-kirjastot ovat suunnitelleet lapsille ja nuorille omat kesäbingot, joissa kerätään vihjeisiin sopivia lukusuorituksia. Osallistujat merkitsevät kesän aikana lukemistaan kirjoista rukseja kesäbingokuponkiin ja tavoittelevat bingosta tuttuun tapaan viiden rastin suoraa joko vaakaan, pystyyn tai vinoon. Lasten kuponkiin ruksin saa muun muassa kirjasta, jonka kannessa on eläimen kuva, kirjasta, jonka isovanhempi on lukenut pienenä ja sarjakuvakirjasta. Nuorten kesäbingossa taas etsitään esimerkiksi tositapahtumiin perustuvaa kirjaa, elämäkertaa ja kirjaa, jossa rakastutaan.

Kuponkeja myös verkosta

Lasten ja nuorten kesäbingoihin voivat osallistua kaikki halukkaat. Molempia kuponkeja voi noutaa PIKI-kirjastojen lastenosastoilta. Bingokuponkeja voi myös tulostaa itse PIKI-verkkokirjaston Lasten kesäbingo- tai Nuoret-sivulta. Kirjastoista ja verkkokirjastosta saa lisäksi ohjeita kesäbingoon osallistumiseen sekä vinkkejä teoksista, jotka sopivat kesäbingon ruutuihin.

Kesäbingojen osallistumisaika jatkuu 12.8.2017 saakka. Täyden bingokupongin voi palauttaa osallistumisajan loppuun mennessä mihin tahansa PIKI-kirjastoon. Kaikkien kupongin palauttaneiden kesken arvotaan syksyllä kirjapalkintoja.

Kysy lisätietoja kirjastostasi.