Ajankohtaista Ajankohtaista

Takaisin

Kesäbingo houkuttelee kirjojen pariin

Pirkanmaan kirjastojen hauskat kesäbingot kannustavat lukemaan lomalla. Tänä kesänä myös aikuiset saavat oman kesäbingon. Bingokuponkeja saa kaikista PIKI-kirjastoista. Kaikkien kesän loppuun mennessä kupongin palauttaneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Kupongit aikuisille ja nuorille sekä lapsille

PIKI-kirjastot ovat suunnitelleet omat kesäbingot, joissa kerätään vihjeisiin sopivia lukusuorituksia. Toinen bingokuponki sopii vihjeineen lapsille ja toinen nuorille ja aikuisille. Osallistujat merkitsevät kesän aikana lukemistaan kirjoista rukseja kesäbingokuponkiin ja tavoittelevat bingosta tuttuun tapaan viiden rastin suoraa joko vaakaan, pystyyn tai vinoon.

Lasten kuponkiin ruksin saa muun muassa kirjasta, jonka kannessa on aurinko, pehmolelulle luetusta kirjasta tai vanhemman lapsuuden lempikirjasta. Nuorten ja aikuisten kesäbingossa taas etsitään esimerkiksi e-kirjaa, kirjaa, jonka päähenkilö lukija haluaisi olla sekä klassikkoa.

Hae tai tulosta kuponki

Kesäbingoihin voivat osallistua kaikki halukkaat. Molempia bingokuponkeja voi noutaa kaikista PIKI-kirjastoista tai tulostaa alla olevista linkeistä.

Bingokuponki aikuisille ja nuorille (pdf)

Bingokuponki lapsille (pdf)

Lukuvinkkejä

Kirjastoista ja verkkokirjaston suosittelusivuilta saat vinkkejä teoksista, jotka sopivat kesäbingon ruutuihin.

Aikuisten Lue, katso, kuuntele -sivut

Nuorten Suosituksia-sivut

Lasten Juttuja-sivut

Palauta kirjastoon

Kesäbingojen osallistumisaika jatkuu 31.8.2019 saakka. Täyden bingokupongin voi palauttaa osallistumisajan loppuun mennessä mihin tahansa PIKI-kirjastoon. Kaikkien kupongin palauttaneiden kesken arvotaan syksyllä kirjapalkintoja.

Kysy lisää kirjastostasi