Palvelut tutuiksi

Tutustu PIKI-kirjastojen palveluihin

angle-left Jos Jokiseen on jonoa...
Uutuusluetteloiden kansia

Muutama vinkki kuinka seurata uutuusteoksia

Vaikka Seppo Jokisen uutuuteen on pitkät varausjonot, niin muitakin mielenkiintoisia teoksia ilmestyy tänä syksynä. Runsain mitoin...

Tässä ehdotuksia kuinka pysyä kirjasyksyn uutuustarjonnassa ajan tasalla!

Seuraa kustantajien verkkosivuja tai luetteloita

Monet kustantajat julkaisevat verkkosivujensa lisäksi painetun kirjaluettelonsa verkkomuotoisena Issuu-palvelussa.

Joitakin linkkejä syksyn 2020 kirjaluetteloihin

Linkkejä muiden kustantajien kotisivuille löydät Kirjastot.fi:n kustantajalistalta

Kirjastot.fi:n sivuilla on myös pienkustantajien palsta, jonne pienet kustantajat ja teosten tekijät ovat lähettäneet tietoja omista kirjoistaan. Lista ei ole kattava.

Hyvä tietää kirjastoon tilatuista uutuusteoksista

Kirjastot tilaavat, joskus jo puolta vuotta aiemmin, kustantajien ennakkolistojen perusteella teoksia ja ennen niiden ilmestymistä kirjakauppoihin. Verkkokirjastossa teos näkyy ja on varattavissa heti kun tietokantaan on viety yksikin tilaus teoksesta. Voit siis tehdä varauksia kirjaston saamien ennakkotietojen perusteella jo reilusti ennen kirjan ilmestymistä ja saapumista lainattavaksi.

Tilauksissa olevien teosten saatavuustiedoissa näkyy Hankinnassa-tieto. Teoksen tiedoissa on usein tieto arvioidusta julkaisuajasta. Se ei vielä tarkoita, että teos olisi kirjastoissa lainattavissa julkaisupäivänä.

Verkkokirjaston uutuuslistat

Verkkokirjaston suosittelusivuilla on uutuuslistoja sekä linkityksinä että kirjakaruselleina:

Laita verkkokirjaston uutuusvahti seuraamaan uutuuksia

Suosittelemme, että tutustut myös verkkokirjaston uutuusvahtiin. Sen avulla saat sähköpostiisi ilmoituksia, määrittelemiesi ehtojen perusteella, mielenkiintoisista uutuusteoksista.

Näin se käy

  • Kirjaudu verkkokirjastoon
  • Tee haku (ohjeita hakuihin)
  • Tallenna hakusi (ohjeita)
  • Valitse Uutuusvahti
  • Jos haluat tiedot uutuuksista sähköpostiisi, varmista että Omat tiedot -sivulla käyttäjätunnus-kohdassa on sähköpostiosoitteesi.

Sanomalehtien uutuuskirjakoosteet

Sanomalehdet julkaisevat alkusyksystä koosteita kiinnostavimmista kauno- ja tietokirjallisuuden uutuuksista. Jos oma lehti meni jo lehtikeräykseen tai kotiin ei tule lehtiä, kirjastossa voi lukea vanhempia sanomalehtiä paperisina. ePress-verkkopalvelussa, käytössä kirjastojen asiakaskoneilla, vanhemmat numerot ovat luettavissa 90 päivän ajan ilmestymispäivästä.

Kirjasampo-kirjallisuuspalvelu

Kirjasampo.fi / Boksampo.fi on suomalaisten kirjastojen kirjallisuusverkkopalvelu.

Sinne on elokuun alussa julkaistu Kirjasammon toimittajien ennakkoesittely syksyn mielenkiintoisista uusista teoksista. Listauksessa on mukana 60 teosta. Teosten kuvaukset ovat lainauksia kustantajien esittelyteksteistä. Voit katsoa myös Sivupiirin artikkeleista vinkit syksyn lasten- ja nuortenkirjoista.