Palvelut tutuiksi

Tutustu PIKI-kirjastojen palveluihin

angle-left Kiitos Pirkanmaa!
PIKI-mobiilikirjastosovellusta ladattu jo 27 tuhatta kertaa!
Poika näyttää sovellusta kännykästään

PIKI-mobiilikirjasto on jo 27 tuhannen pirkanmaalaisen älylaitteella!

Pirkanmaalaiset ovat ottaneet hyvin vastaan reilu vuosi sitten lanseeratun PIKI-mobiilikirjastosovelluksen. Vuoden 2020 loppuun mennessä sovellusta on ladattu jo 27 tuhatta kertaa. Eikä ihme, sovellusta on kiitetty näppäräksi ja erityisesti asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä sähköiseen kirjastokorttiin ja kaverilainaan.

Näin sovellusta on käytetty vuonna 2020

Istuntoja oli reilu miljoona (1061443), hakuja tehtiin 229 447 kertaa, varauksia 71 571 ja uusintoja 185 667.
Kaverilta lainoja on pyydetty 1994 kertaa ja kaverit ovat hyväksyneet niistä 913. Sovelluksen tarkka latausmäärä 31.12. mennessä oli 26 948.

Lataa Sinäkin!

Sovelluksella voi kätevästi uusia lainat, tehdä varauksia ja hakuja. PIKI-mobiilikirjastosovellussa on perustoimintojen lisäksi sähköinen kirjastokortti ja kaverilainamahdollisuus.

Sähköinen PIKI-kirjastokortti

Sähköinen kirjastokortti toimii tavallisen kirjastokortin tavoin: sillä voi lainata aineistoa automaateilla tai avata omatoimikirjaston ovet näyttämällä lukijaan sähköistä kirjastokorttia ja syöttämällä kortin nelinumeroisen tunnusluvun.

Kaverilaina

Uusi toiminto kaverilaina onnistuu sovelluksessa, jos sekä lainaajalla että kaverilla on käytössä PIKI-mobiilikirjastosovellus. Kaveri skannaa sovelluksessa haluamansa kirjan tiedot ja lähettää pyynnön kaverilainaan. Jos teoksessa ei ole varauksia, alkuperäinen lainaaja saa sovellukseen pyynnön siirtää laina kaverille.

Täysversiossa täydet palvelut

PIKI-mobiilikirjaston ei ole tarkoituskaan korvata PIKI-verkkokirjaston perinteistä täysversiota, sillä monipuoliset tiedonhaut, lehtien varaaminen, verkkomaksaminen ja omien tietojen päivitys hoidetaan edelleen verkkokirjastossa.

PIKI-mobiilikirjasto lyhyesti

• Helppokäyttöinen sovellus nopeaan kirjastoasiointiin
  • Omat lainat ja uusinta
  • Teosten haku, saatavuus ja varaaminen