Ajankohtaisia asioita PIKistä ja muualta

angle-left Hyvä tietää varausten teosta ja noutamisesta
Myös hyllyssä olevaa aineistoa voi varata. Muista myös odottaa noutoilmoitusta.
Kuva varaushyllyssä olevista kirjoista

Varausten teosta ja noutamisesta lyhyesti

Nyt kun PIKI-kirjastoissa on rajoitetut palvelut, haluamme muistuttaa muutamasta asiasta.

Myös hyllyssä olevaa aineistoa voi varata

Sekä lainassa olevaa että kirjaston hyllyssä olevaa aineistoa voi varata PIKI-verkkokirjastossa tai puhelimitse. Myös verkkokirjaston Chat palvelee varausasioissa.

Maltathan odottaa noutoilmoitusta

Varauksen, myös hyllyssä olevaan aineistoon tehdyn, voi tulla noutamaan kirjastosta vasta kun siitä on tullut noutoilmoitus.

Varausten noutoaika on normaali

Varausten noutoaika on sama kuin normaalistikin, 7 vuorokautta. Mutta jos sinulla on vaikeuksia päästä hakemaan noutoaikana, ota yhteyttä noutoilmoituksen lähettäneeseen kirjastoon.

Varauksen lukitseminen

Voit keskeyttää varauksesi etenemisen lukitsemalla sen esimerkiksi lomasi ajaksi.  Näin et menetä paikkaasi varausjonossa, eikä varauksesi tule haettavaksi sen lukitusaikana.

Toimi näin

Kirjaudu verkkokirjastoon kirjastokorttisi numerolla ja tunnusluvullasi. Mene kohtaan Varaukseni ja valitse varaus, jonka haluat lukita tietyksi ajaksi. Valitse kohta Muokkaa. Muuta haluamasi päivämäärä kohdassa Alkaa. Paina Tallenna varaus -painiketta.

Varauksen lukitus poistuu, kun asettamasi alkamispäivä koittaa.

Huomaathan

Jos muutat myös Päättyy -päivämäärää, varaus poistuu kokonaan tuona päivänä.

Varausta ei voi lukita, jos se odottaa jo noutoa kirjastossa tai se on matkalla sinulle toisesta kirjastosta.

Lisätietoa varaamisesta

Lue lisää varaamisesta verkkokirjaston ohjeessa