Ajankohtaista

angle-left Elävä Linna -kirjoituskilpailu

Elävä Linna -kirjoituskilpailu

Väinö Linnan syntymästä tulee joulukuussa 2020 kuluneeksi 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Väinö Linnan seura järjestää kirjoituskilpailun, jonka aiheena on Elävä Linna.

Kilpailuun osallistuminen

Kilpailuun voi osallistua fiktiivisellä proosa-, runo- tai draamatekstillä. Aiheen Elävä Linna käsittelyyn toivotaan rohkeaa otetta ja uusia tulkintoja. Teksteissä voi käsitellä esimerkiksi Väinö Linnaa henkilönä tai hänen teoksiaan, niiden henkilöitä tai aiheita.

Osallistua voivat Pirkanmaalla asuvat, työskentelevät ja opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta. Omakustanne ei ole osallistumisen este.

Palkintolautakuntaan kuuluvat

  • FT, kirjallisuudentutkija Outi Oja
  • kirjailija Jonimatti Joutsjärvi
  • kirjailija Veera Nieminen.

Tuomareiden valitseman parhaan tekstin kirjoittaja palkitaan 2500 euron palkinnolla. Toiselle sijalle sijoittuva saa 1000 euroa ja kolmas 500 euroa. Palkintolautakunta voi jakaa myös kunniamainintoja.

Korkeintaan viiden liuskan mittaiset, suomenkieliset tekstit on kirjoitettava koneella ja varustettava nimimerkillä. Liuskoja ei saa nitoa eikä kiinnittää yhteen. Mukaan tulee liittää tekijän nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite erillisessä suljetussa kuoressa, jonka päällä lukee osallistujan nimimerkki.
Vain yksi teksti yhdeltä kirjoittajalta.

Tekstit lähetetään postitse 31.8.2020 mennessä osoitteeseen

Tampereen kaupunginkirjasto
Elävä Linna
PL 152, 33101 Tampere

Kilpailun tulokset julkistetaan marraskuussa 2020 Tampereella.

Kysymykset kilpailusta Väinö Linna seuralle

Kilpailua koskeviin kysymyksiin vastataan osoitteessa: toimisto@vainolinnanseura.fi

Tekstit arkistoidaan Väinö Linnan seuran arkistoon mahdollista tulevaa tutkimuskäyttöä varten. Tekstejä tai niiden osia voidaan käyttää Väinö Linnan seuran materiaaleissa ja verkkosivuilla. Käytöstä ei makseta erillistä korvausta.

Kilpailun järjestävät

Kilpailun järjestää Väinö Linnan seura yhteistyössä Pirkkalaiskirjailijat ry:n ja Tampereen kaupunginkirjaston kanssa. Järjestämiseen on saatu apuraha Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahastosta