Ajankohtaista

angle-left Digitaitokysely

Kysely digitaidoista Suomessa

Tämän kyselyn avulla selvitetään suomalaisten digitaitoja ja digipalvelujen käytön sekä sähköisen asioinnin avun tarvetta.

Kysely on tarkoitettu kaikille, myös heille, jotka eivät käytä älylaitteita tai asioi itse sähköisesti. Kyselyyn toivotaan vastauksia monipuolisesti erilaisilta digipalvelujen käyttäjiltä aloittelijoista tehokäyttäjiin.

Vastausaikaa huhtikuuhun

Vastaukset pyydetään 3.4.2020 mennessä.

Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisina ja nimettöminä eikä yksittäisen vastaajan tietoja voi erottaa tuloksista.

Kyselyyn vastaaminen verkossa tai kirjastoissa

Kyselyyn toteutetaan suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saamen kielillä.

Kyselyyn voi vastata sähköisesti osoitteessa www.dvv.fi/digitaitokartoitus tai paperilomakkeella, joita tulee muun muassa kirjastoihin ja osaan yhteispalvelupisteitä.

Osa valtakunnallista digituen koordiointia

Kysely on osa valtiovarainministeriön rahoittamaa ja Digi- ja väestötietoviraston toteuttamaa valtakunnallista digituen koordinaatiota. Digituen tavoitteena on varmistaa, että kaikilla kansalaisilla on riittävät digitaaliset taidot sekä mahdollisuus saada apua joustavasti, itselle sopivalla tavalla.

Digi- ja väestötietovirasto vastaa digituen valtakunnallisesta kehittämisestä. Kysely on ensimmäinen digitaitojen valtakunnallinen kartoitus, jonka avulla saamme tärkeää tietoa digituen ja digipalvelujen kehittämisen tueksi.

Kyselyn toteuttavat Valtiovarainministeriö yhdessä Digi- ja väestötietoviraston kanssa.Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa KPMG.

Lisätietoja digituesta Digi- ja väestötietoviraston sivuilla